-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Südan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører ündeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv â 7 tips, der fĂĽr dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn pü, at du bliver besøgt af en ünd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med ündeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - südan gør du
-
Føler du en sÌrlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortÌlle dig
-
Sommerfugle kan vĂŚre et tegn fra den ĂĽndelige verden â her er, hvad de betyder
Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum
Fastelavn er børnenes fest. De klĂŚder sig ud, slĂĽr katten af tønden og rasler for at fĂĽ slik og mønter â og bagefter skal der spises boller, gerne hjemmebagte! Her bager vi lĂŚkre fastelavnsboller og fylder dem med bĂĽde chokoladecreme og flødeskum. FĂĽ opskriften pĂĽ fastelavnsboller med chokoladecreme her:
10-12 stk. fastelavnsboller
Total:2 timer 45 minutter
Arbejdstid:2 timer 35 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- HĂŚvetid: ca. 1 time og 30 min.
- Bagetid: ca. 10 min.
- Boller:
- 25 g gĂŚr
- 2 ½ dl mÌlk
- 75 g smør, smeltet
- 75 g sukker
- Âź tsk. fint salt
- ca. 425 g hvedemel (gerne med højt indhold af gluten)
- 1 lille ĂŚg til pensling, sammenpisket
- Chokoladecreme:
- 2 ½ dl sødmÌlk
- 25 g sukker
- ½ vaniljestang
- 2 ĂŚggeblommer
- 2 spsk. maizenamel
- 80 g god mørk chokolade
- Flødeskum:
- 1 usprøjtet appelsin, fint revet skal og saft
- 2 ½ dl piskefløde
- Drys: Flormelis
SĂĽdan bager du fastelavnsboller med chokoladecreme:
- Dej til fastelavnsboller: Rør smuldret gĂŚr ud i lidt lunken mĂŚlk. TilsĂŚt resten af mĂŚlken, smør, sukker og salt. TilsĂŚt gradvist hvedemel. Ălt dejen glat og smidig. Lad den hĂŚve i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
- Tril dejen til en pølse, og del den i 10-12 stykker. Tril stykkerne til boller, og sĂŚt dem med et par cmâs afstand pĂĽ bagepapir pĂĽ bageplade. Lad bollerne hĂŚve i ca. 45 min. til dobbelt størrelse â det kan ogsĂĽ tage en time afhĂŚngigt af hvor lunt, der er. Pensl bollerne med ĂŚg.
- Bag bollerne i ca. 10 min. i en 225 grader varm ovn, til de er gyldne. De er fĂŚrdigbagte, nĂĽr det lyder hult, nĂĽr man banker pĂĽ undersiden.
- Afkøl pü bagerist. Nür bollerne er afkølede, skÌres et lüg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel.
- Chokoladecreme til fastelavnsboller: Kog mÌlk, sukker og flÌkket vaniljestang i en gryde. Rør Ìggeblommer og maizenamel sammen i en lille skül.
- HÌld lidt af den kogende mÌlk i skülen, og hÌld denne blanding tilbage i gryden. Kog cremen i 3-4 min. Lad den køle lidt af, og rør stykker af chokolade i den varme creme, sü chokoladen smelter.
- Riv appelsinskal fint i en skül, hÌld fløde i skülen, og pisk til flødeskum. TilsÌt saft af appelsinen til cremen. Lad den køle af.
- Kom en stor skefuld chokoladecreme i bunden af hver bolle. Kom flødeskum med appelsinskal ovenpü. LÌg lüg pü fastelavnsbollerne, og drys flormelis igennem en si hen over bollerne.
- Tip: Bollerne kan laves uden creme.
- Psssst... Er du vild med boller med chokoladecreme, sü prøv ogsü disse lÌkre Nutellaboller
De bedste opskrifter pĂĽ fastelavnsboller
-
Nemme fastelavnsboller med slik
-
Fastelavnsboller med hindbĂŚrskum & karamelchokolade
-
Farmors bedste: Fastelavnsboller med marcipan og flødeskum
-
Forrygende fastelavnsboller
-
Fastelavnsknuder: Sjove og anderledes fastelavnsboller
-
Fineste fastelavnsboller med nougatcreme & kattepynt
-
Fastelavnsboller med chokolade og nødder
-
Fastelavnsboller med marmelade
-
LĂŚkre fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum
-
Fastelavnsboller med flødeskum
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur
-
Fastelavnsboller med remonce
-
Skønne fastelavnsboller med hindbÌrflødecreme
-
Fastelavnsboller med creme og syltetøj
-
Fastelavnsboller med mokka og chokolade
-
Fastelavnsboller med syltetøj og creme
-
Festlige fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med nougatfyld
-
Fastelavnsboller med ĂŚblekompot
-
Nemme fastelavnsboller