-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum
Fastelavn er børnenes fest. De klæder sig ud, slår katten af tønden og rasler for at få slik og mønter – og bagefter skal der spises boller, gerne hjemmebagte! Her bager vi lækre fastelavnsboller og fylder dem med både chokoladecreme og flødeskum. Få opskriften på fastelavnsboller med chokoladecreme her:
10-12 stk. fastelavnsboller
Total:2 timer 45 minutter
Arbejdstid:2 timer 35 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: ca. 1 time og 30 min.
- Bagetid: ca. 10 min.
- Boller:
- 25 g gær
- 2 ½ dl mælk
- 75 g smør, smeltet
- 75 g sukker
- ¼ tsk. fint salt
- ca. 425 g hvedemel (gerne med højt indhold af gluten)
- 1 lille æg til pensling, sammenpisket
- Chokoladecreme:
- 2 ½ dl sødmælk
- 25 g sukker
- ½ vaniljestang
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. maizenamel
- 80 g god mørk chokolade
- Flødeskum:
- 1 usprøjtet appelsin, fint revet skal og saft
- 2 ½ dl piskefløde
- Drys: Flormelis
Sådan bager du fastelavnsboller med chokoladecreme:
- Dej til fastelavnsboller: Rør smuldret gær ud i lidt lunken mælk. Tilsæt resten af mælken, smør, sukker og salt. Tilsæt gradvist hvedemel. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
- Tril dejen til en pølse, og del den i 10-12 stykker. Tril stykkerne til boller, og sæt dem med et par cm’s afstand på bagepapir på bageplade. Lad bollerne hæve i ca. 45 min. til dobbelt størrelse – det kan også tage en time afhængigt af hvor lunt, der er. Pensl bollerne med æg.
- Bag bollerne i ca. 10 min. i en 225 grader varm ovn, til de er gyldne. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden.
- Afkøl på bagerist. Når bollerne er afkølede, skæres et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel.
- Chokoladecreme til fastelavnsboller: Kog mælk, sukker og flækket vaniljestang i en gryde. Rør æggeblommer og maizenamel sammen i en lille skål.
- Hæld lidt af den kogende mælk i skålen, og hæld denne blanding tilbage i gryden. Kog cremen i 3-4 min. Lad den køle lidt af, og rør stykker af chokolade i den varme creme, så chokoladen smelter.
- Riv appelsinskal fint i en skål, hæld fløde i skålen, og pisk til flødeskum. Tilsæt saft af appelsinen til cremen. Lad den køle af.
- Kom en stor skefuld chokoladecreme i bunden af hver bolle. Kom flødeskum med appelsinskal ovenpå. Læg låg på fastelavnsbollerne, og drys flormelis igennem en si hen over bollerne.
- Tip: Bollerne kan laves uden creme.
- Psssst... Er du vild med boller med chokoladecreme, så prøv også disse lækre Nutellaboller
De bedste opskrifter på fastelavnsboller
-
Nemme fastelavnsboller med slik
-
Fastelavnsboller med hindbærskum & karamelchokolade
-
Farmors bedste: Fastelavnsboller med marcipan og flødeskum
-
Forrygende fastelavnsboller
-
Fastelavnsknuder: Sjove og anderledes fastelavnsboller
-
Fineste fastelavnsboller med nougatcreme & kattepynt
-
Fastelavnsboller med chokolade og nødder
-
Fastelavnsboller med marmelade
-
Lækre fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum
-
Fastelavnsboller med flødeskum
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur
-
Fastelavnsboller med remonce
-
Skønne fastelavnsboller med hindbærflødecreme
-
Fastelavnsboller med creme og syltetøj
-
Fastelavnsboller med mokka og chokolade
-
Fastelavnsboller med syltetøj og creme
-
Festlige fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med nougatfyld
-
Fastelavnsboller med æblekompot
-
Nemme fastelavnsboller