-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Fragilitélagkage med hindbær
12 stk.
Ingredienser
- Fragilitélagkage med hindbær
- 8 æggehvider
- 1 knsp. salt
- 150 g sukker
- 200 g hasselnødder
- 200 g flormelis
- 2 spsk. hvedemel
- Creme:
- 2 bægre past. æggehvider
- 200 g sukker
- 250 g blødt smør
- 2-3 spsk. Cointreau
- Desuden:
- 200 g hindbær, evt. fra frost
- 2 spsk. vand
- Pynt:
- flormelis, friske hindbær og evt. mynteblade
- Pisk æggehviderne stivemed salt. Pisk sukkeret i lidtad gangen til sej marengs.
- Kom nødderne i en bradepande,og stil dem i ovnen ved200 gr. på midterste ovnribbe10 min. Nulr så meget afhinderne af dem som muligt iet rent viskestykke. Hak nødderog flormelis meget fint ien foodprocessor. Bland detmed hvedemelet. Vend det imarengsen. Fordel halvdelenaf dejen ud i en firkant påbagepapir (20 x 30 cm). Bagbunden ca. 40-50 min. ved150 gr. på midterste ovnribbe.Gentag med resten af dejen.Skær hver plade til 2, så duhar 4 stykker i alt.
- Til smørcremen: Både pisketsmør og marengsmasseskal have stuetemperatur, ellersvil cremen nemt skille (setip). Pisk æggehviderne stivemed sukkeret over vandbad.Pisk smørret meget luftigt.Vend først lidt af marengsen ismørret og herefter resten i.Smag til med Cointreau.
- Kog hindbær og vand op ien gryde under låg 2-3 min.Afkøl til stuetemperatur.
- Vend hindbærrene i cremen.Fordel hindbærcremenmellem bundene.
- Pak kagen ind, og stil deni køleskabet 3-4 timer. Sigtflormelis over, og skær kagenud i firkanter. Pynt med friskehindbær og mynteblade. Frysevt. kagen 1 time, så er dennemmere at skære ud.