Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og skummende med en elpisker.
Sigt hvedemel, kakao og bagepulver i, og vend det forsigtigt sammen uden at slå luften ud af æggene.
Kom bagepapir i bunden af en springform (diam. 20 cm), og smør den med smør.
Kom dejen i, og bag kagen i ca. 15 minutter.
Lad den køle af, og tag den ud af springformen.
Brug en brødkniv til at dele kagen i to bunde.
Fremgangsmåde: Vaniljecreme
Kom sødmælk i en gryde sammen med den udskrabede vaniljestang.
Varm mælken op til lige før kogepunktet.
Pisk imens kornene fra vaniljen, sukker og æggeblommer sammen i en skål.
Hæld den varme mælk i æggeblandingen, mens der der røres rundt. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm forsigtigt op, til blandingen begynder at tykne en smule – bare så den sætter sig i et tyndt lag på bagsiden af en grydeske.
Sluk for varmen, og hæld cremen gennem en sigte.
Lad den køle helt af.
Sådan samles kagen
Kog solbær op sammen med 100 g sukker. Lad det simre i 10 minutter, og lad det herefter køle helt af.
Rør vaniljecreme sammen med piskefløde og de kogte, afkølede solbær, og kom det i en ismaskine. Frys det til softicekonsistens.
Kom den nederste kagebund i bunden af samme springform, som du bagte kagen i (nu rengjort). Kom isen i softicekonsistens oven på, og glat overfladen med en spatel, så den er nogenlunde jævn.
Læg den øverste kagebund på toppen, og tryk den let ned. Kom kagen i fryseren, og frys den færdig i mindst 3 timer.
Kagen tages ud af fryser og sættes i køleskab i 20-30 minutter, inden den skal serveres.
Du kan drysse toppen af kagen med solbærpulver eller kakao gennem en sigte inden servering.