madplan
SPONSORERET indhold

Skøn majssuppe med kylling, mexicansk millionbøf & spinattærte: Her er ugens madplan

Oplever du også tit, at du kommer til at købe ind hver dag? Og at der så ryger lidt ekstra i kurven, som du egentlig ikke havde brug for? Så kan en madplan måske hjælpe dig. Med denne madplan får du hver uge 5 opskrifter til nem aftensmad mandag – fredag og en indkøbsliste, så du kan købe ind til alle fem dage på en og samme tid. Velbekomme ツ

Af: Hanne Bang Foto: Alt.dk
01. okt. 2023 | Madplan | ALT.dk

Hvis du følger madplanen i denne uge, skal du have mexicansk millionbøf om mandagen, tirsdag laver vi en hurtig tærte med spinat og røget laks, og onsdag skal vi have en skøn amerikansk majssuppe med kylling og bacon.

SE OGSÅ: Drømmekage med nødder

Torsdag er der fisk på menuen, når vi serverer fine fiskepakker med lyssej og fredag skal vi have klassiske dansk efterårsmad – nemme koteletter med karry, selleri og æbler.

Som altid er der også en kage på menuen – i denne uge er det de stærkt vanedannende karamelsnitter, som er ret nemme at lave – og som forsvinder som dug for solen, når de bliver sat på bordet.

Hvis du vil lave alle retterne i denne uges madplan, skal du købe:

(hent indkøbslisten som pdf her: Uge40.pdf)

Kød & fisk:
500 g lyssej eller kuller
400 g hakket oksekød
150 g røget laks
50 g røget bacon i tern
3 kyllingebryster
4 koteletter

Frugt & Grønt:
6 løg
2-3 peberfrugter
200 g spæd spinat
200 g hvidkål
2-3 bundter forårsløg
2 lime
3 stængler bladselleri
250 g kartofler
3 majskolber
400 g knoldselleri
2-3 æbler
Citrongræs
Ingefær
2 chili

Mejeri:
100 g smør
4 æg
200 g hytteost
1 dl piskefløde
2 dl fløde

Diverse:
Rødkarry paste
Fish Sauce
400 g frosne majskerner
2 dåser hakkede tomater med chili og hvidløg
175 g hvedemel
2 dl kokosmælk
1 liter kyllingebouillon

Tortillas (til den mexicanske millionbøf)
Groft brød (til suppen)
Ris (til koteletterme)
Jasminris (til fiskepakkerne)
Revet ost (til den mexicanske millionbøf) 

Vil du også bage karamelsnitterne, skal du også bruge:
1 rulle færdig tærtedej
200 g sukker
1½ dl piskefløde
100 g mørk chokolade
Lidt smør eller olie