-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Marengsreder med passionsirup og vaniljeskum
Lav en skøn og frisk dessert i påskedagene! Prøv denne dessert, der består af søde marengsreder, hjemmelavet passionsfrugtsirup og vaniljeskum.
10-12 stk.
Ingredienser
Marengs:
- 4 æggehvider
- 200 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 2 dråber eddike
Passionsirup:
- 2½ dl vand
- 2½ dl rørsukker
- 1 kaffirblad (limeblad)
- 1 stilk citrongræs, flækket på langs
- 1 flækket vaniljestang
- 3 passionsfrugter
Desuden:
- ½ dl piskefløde
- 1 spsk. vaniljesukker
Sådan gør du:
- Marengs: Pisk æggehviderne stive, når der dannes hvide toppe, tilsættes flormelis lidt efter lidt, mens der piskes.
- Tilsæt salt og eddike, og pisk, indtil konsistensen er helt glat, sej og danner toppe.
- Beklæd bageplader med bagepapir. Tænd ovnen på 120 gr. Kom marengsdejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Lav cirkler så det ligner reder på bagepladen.
- Bag rederne i 50 min. Sluk for ovnen, og lad marengsene tørre i ovnen, til den bliver kold. Så bliver marengsrederne sprøde udenpå og seje indeni.
- Passionsirup: Kom vand i en gryde med rørsukker, kaffirblad, citrongræs og vanilje. Kog det hele sammen i 30 min., til det tykner. Afkøl.
- Halver og udhul passionsfrugterne. Rør i siruppen.
- Pisk fløden til skum med vaniljesukker.
- Anret marengsrederne med vaniljeskum og sirup.