Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrifter med løg
Foto: Line Thit Klein Opskrifter med løg

Fiskefrikadeller med løgkarse, honningsyltede agurker og salsa verde

Fiskefrikadellerne her er rørt på frisk torskefilet og tilsmagt med den vilde urt løgkarse, men du kan også bruge ramsløg eller forårsløg i stedet for.

printer Print

Fiskefrikadeller:
800 g filet af hvid fisk, f.eks. torsk
2 æg
1 løg, revet
1 spsk loppefrøskaller eller majsstivelse
3 tsk salt
½ dl løgkarse, finthakket (alternativt ramsløg eller forårsløg)

Honningsyltede agurker:
2 agurker
2 spsk æblecidereddike
2 spsk honning
2 spsk vand
1 tsk salt
10 sorte peberkorn
1 rød chili, prikket med en gaffel
Salsa verde:
2 dl creme fraiche 38%
½ dl løgkarseblade, finthakkede (alternativt ramsløg eller persille)
1 spsk ramsløgkapers (alternativt almindelige kapers
2 spsk rødløg, finthakket
1 lille bundt purløg, fintsnittet
1 tsk salt
1-2 spsk citronsaft

Tilbehør:
Løgkarseblade til pynt (alternativt spæde salatblade)
Kartofler eller brød til servering

Sådan gør du

Fiskefrikadeller:
Del fiskefileterne i to, og hak den ene del fint – gerne på en foodprocessor – og den anden del groft. Bland fiskekødet og de øvrige ingredienser godt sammen. Lad farsen trække på køl i 20-30 minutter. Form fiskefrikadellerne mellem to skeer, og sæt dem på en varm pande med smeltet smør. Steg dem 4-5 minutter på hver side.

Agurker:
Skræl agurkerne, og skær dem i skiver på cirka 2 mm. Bring de øvrige ingredienser i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom agurkerne heri. Rør rundt, og læg låg på. Lad gryden stå på køkkenbordet og trække frem til servering.

Salsa verde:
Rør alle ingredienser sammen, og smag til. Server fiskefrikadellerne med syltede agurker og salsa verde.

PRØV OGSÅ: Søde kartofler med knas

PRØV OGSÅ:  Smørristet knoldselleri 

PRØV OGSÅ: All-in-one tofupande  

Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Fiskefrikadeller og Syltning