Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Æbleparfait med daim og makroner
Foto: Mikkel Adsbøl

Æbleparfait med daim og makroner - opskrift fra Hendes Verden

Æbleparfait med daim og makroner

Her får du opskriften på en nem og lækker is med æbler.

6-8 personer
Print

6-8 personer
350 g æbler, skrællet vægt
1½ dl vand
150 g sukker
3 spsk. citronsaft
3½ dl piskefløde
4 past. æggeblommer (2 bægre)
korn af 1 vaniljestang
ca. 100 g Daim chokolade
12 makroner
Desuden:
1 dl sukker
25 g smør
2 æbler
Pynt:
frisk mynte og evt. lidt flødeskum

  1. Skræl æblerne. Fjern kernehus og stilke. Skær æblerne i tern, og kog dem møre i en gryde i vandet. Pisk eller blend æblerne til en jævn mos, og tilsæt sukker og citronsaft. Afkøl mosen. 
  2. Pisk fløden til skum, og vend den i æblemosen sammen med æggeblommer, vaniljekorn og hakket Daim. Knus makronerne. Læg lag af parfait og makroner i en stor fryseegnet form eller portionsforme. Vi har brugt en EVA-trio silikone isform, med plads til 6 is. Frys isen min. 6 timer.
  3. Smelt sukkeret, til det er gyldent på en stålpande. Kom smørret i. Steg æblebådene til de er gyldne. Fordel æblebåde omkring isen, og pynt med mynte og evt. flødeskum.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Makroner