Æbleparfait med daim og makroner
SPONSORERET indhold

Æbleparfait med daim og makroner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du opskriften på en nem og lækker is med æbler.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
30. jul. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
6-8 personer

Ingredienser

6-8 personer
350 g æbler, skrællet vægt
1½ dl vand
150 g sukker
3 spsk. citronsaft
3½ dl piskefløde
4 past. æggeblommer (2 bægre)
korn af 1 vaniljestang
ca. 100 g Daim chokolade
12 makroner
Desuden:
1 dl sukker
25 g smør
2 æbler
Pynt:
frisk mynte og evt. lidt flødeskum

  1. Skræl æblerne. Fjern kernehus og stilke. Skær æblerne i tern, og kog dem møre i en gryde i vandet. Pisk eller blend æblerne til en jævn mos, og tilsæt sukker og citronsaft. Afkøl mosen. 
  2. Pisk fløden til skum, og vend den i æblemosen sammen med æggeblommer, vaniljekorn og hakket Daim. Knus makronerne. Læg lag af parfait og makroner i en stor fryseegnet form eller portionsforme. Vi har brugt en EVA-trio silikone isform, med plads til 6 is. Frys isen min. 6 timer.
  3. Smelt sukkeret, til det er gyldent på en stålpande. Kom smørret i. Steg æblebådene til de er gyldne. Fordel æblebåde omkring isen, og pynt med mynte og evt. flødeskum.