Æbletrifli
SPONSORERET indhold

Æbletrifli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
23. okt. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

1 dl sukker
200 g brombær (fra frost er fint)
½ dl vand
Creme:
2 æg
2½ dl mælk
1 spsk. majsstivelse
2-3 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
Desuden:
2 dl piskefløde
12 makroner
1 dl sauterne hedvin eller æblemost
Pynt:
evt. citronmelisse

  1. Skær de uskrællede æbler i kvarter, og fjern stilk og kernehuse. Skær nu æblerne i små tern, ca. 1 x 1 cm. Kom æbletern, brombær, sukker og vand i en gryde, og kog det sammen ca. 5 min. Afkøl.
  2. Kom æg, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en gryde, og pisk det jævnt. Kog cremen op, til den bobler under omrøring. Lad den boble ca. 1 min., mens der røres hele tiden. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.
  3. Fordel makronerne i glas. Hæld sauterne over. Kom æbleblanding og creme lagvist over. Lad gerne desserten trække tildækket i køleskab et par timer. Her har vi pyntet med citronmelisse.