
Ovnbagte andelår med lækker rødkålssalat
Ingredienser
4 berberiandelår
1 spsk flagert havsalt (f.eks Jozo gourmet eller Maldon)
1 spsk lyst økologisk rørsukker
timian eller rosmarin
Rødkålsalat
½ rødkål, snittet
1 rødløg, snittet
1 udkernet, snittet æble
1 udkernet, snittet pære
1 blodgrape eller appelsin, fileter heraf
1 pose bærmix med gojibær (ca. 35 g)
Dressing
2-3 spsk koldpresset rapsolie
2-3 spsk æble- eller hyldeblomsteddike
1 tsk honning
salt og peber
Knuste kartofler med urter
750 g kartofler
lidt smør eller olivenolie
2 spsk hakkede krydderurter
salt og peber
Sådan laver du andelår
Gnid andelårene med salt og sukker, og læg dem i en ildfast form. Sæt formen i en plastpose, og stil den i køleskab natten over.
Sæt formen med andelårene i ovnen ved 200 grader, og steg dem i ca. 50 min, til de er gennemstegte. Bliver de for mørke af sukkeret, så læg alufolie over.
Imens blandes alle ingredienserne til salaten. Rør dressingen sammen, smag den godt til med salt og peber, og vend den omhyggeligt med salaten, der gerne må trække, inden den spises til andelårene.
Kog kartoflerne møre, afdryp, og mos dem groft med lidt smør, salt, peber og krydderurter.