-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Lækker bærkrans med friske bær & syltetøj
Denne fine krans er fyldt med blandede bær. Kransen smager helt fantastisk og passer perfekt til en lun kop eftermiddagskaffe.
2 små kranse eller 1 stor
Ingredienser
Dej:
- 500 g hvedemel
- 50 g gær
- ½ tsk. salt
- 50 g sukker
- 2 æggeblommer
- 3 dl sødmælk
- 50 g smør
Fyld:
- 1 dl hindbærsyltetøj
- 100 g blåbær
- 100 g hindbær
- 100 g jordbær skåret i kvarter
Sådan gør du:
- Dej: Hæld hvedemel, kardemomme og sukker i en skål. Smuldr gær, og tilsæt æg.
- Kør dejen på en røremaskine eller brug en håndmikser med dejkroge. Ælt ved lav hastighed, og tilsæt mælken lidt ad gangen, mens der æltes. Øg gradvist hastigheden, og ælt dejen ved høj hastighed i ca. 10 min.
- Skær smørret i tern, og tilsæt, mens maskinen ælter, til dejen er smidig og elastisk. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve lunt i 1½ time.
- Fyld: Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i to (hvis du bager to kranse). Rul begge portioner dej ud til et rektangel. Smør med syltetøj, og fordel bærrene udover.
- Rul dejen sammen til en pølse. Del pølserne i to på langs med en skarp kniv, og sno stykkerne sammen.
- Form til en krans, og læg i en springform, eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kransene efterhæve i 20 min.
- Bag ved 200 grader i 25-35 min., eller til kransene er gennembagte. Dæk evt. kransene til med bagepapir, hvis den bliver for mørk. Afkøl kransene på en rist. Sigt flormelis over ved servering