Bag 4 fantastiske tærter
SPONSORERET indhold

Bag 4 fantastiske tærter

Server skønne tærter for sommergæsterne. Her får dufire fantastiske opskrifter på jordbærtærte, blåbærtærte, rabarbertærte og peach melba cheesecake.

Foto: Columbus Leth
30. jun. 2011 | Opskrift | BoligLiv

Jordbærtærte med vaniljecreme


Det her er en rigtig klassisk jordbærkage, og vi lover, at den slår bagerens med flere længder!

Tid: ca. 45 min. plus hvile- og bagetid
(12 pers. – eller måske 6 virkelig tærteglade sultne pers.!)

1 portion mørdej (se opskrift længere nede)

Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
75 g blødt smør
2 æg
50 g mel
100 g god mørk chokolade

Vaniljecreme:
2½ dl letmælk
2-3 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 stk.)
1 spsk. majsstivelse
ca. 500 g jordbær

1.
Tilbered mørdejen – til og med punkt 3, men prik ikke bunden med en gaffel.
2.
Mazarinmasse: Bland marcipan med rørsukker, og rør det til en ensartet masse. Tilsæt smør lidt ad gangen, og pisk. Tilsæt derefter æggene et ad gangen, mens der piskes. Til sidst piskes melet i.
3.
Fordel mazarinmassen ligeligt over mørdejen. Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Tag kagen ud, og afkøl den.
4.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl tærten med chokolade. Lad chokoladen størkne.
5.
Vaniljecreme: Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde, og kog op ved svag varme, til cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen, før den fordeles på kagen.
6.
Skyl, nip og skær evt. jordbærrene i skiver. Pynt kagen med jordbær.


Mørdej trin for trin
Udgangspunktet for de fleste tærter er en klassisk mørdej. Lav gerne ekstra dej til fryseren, så kan du have en tærte klar på ingen tid, når der kommer gæster.


Tid: ca. 15 min. plus hviletid

(1 stor tærte)


150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør
1 æg


1.
Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis. Smuld smørret heri, og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 min., før den rulles ud.
2.
Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform eller en springform.
3.
Fordel dejen i den smurte form. Skær overskydende kanter af. Prik bunden med en gaffel.
4.
Læg et stykke bagepapir over dejen, og fyld med tærtekugler eller tørrede bønner. Bag bunden ved 200 grader i ca. 15 min. Tag tærten ud.



PEACH MELBA CHEESECAKE
Vores version af den amerikanske cheesecake tilsat et strejf af sommer.

Tid: ca. 30 min.
plus bage- og hviletid
(12 pers.)

125 g smør
250 g digestive eller bastogne kiks
40 g sukker

Fyld:
4 blade husblas
400 g flødeost naturel
200 g sukker
1 dl piskefløde

250 g ferskner fra dåse
200 g friske hindbær

1.
Smelt smør, og afkøl. Kom kiksene i en frysepose, og knus dem med en kødhammer. Rør de knuste kiks med sukker og smør. 
2.
Tryk kikseblandingen godt ned i bunden af en smurt form, ca. 22 cm diameter. Vi brugte en kvadratisk form. Bag bunden ved 160 grader i 15-20 min. Afkøl bunden.    
3.
Læg husblas i koldt vand i ca. 5 min.
4.
Pisk flødeost hvidt med sukker. Tilsæt fløden, og pisk i yderligere et par minutter, indtil massen er tyk.
5.
Vrid husblas fri for vand, og smelt ved svag varme i en skål over vandbad. Rør den smeltede husblas i ostecremen.
6.
Fordel ostecremen på tærtebunden. Glat den med en kniv, og top med ferskner skåret i kvarter og friske hindbær. Dæk kagen forsigtigt til med husholdningsfilm, og stil i køleskabet i min. 2 timer inden servering.

Blåbærtærte med mascarpone

BLÅBÆRTÆRTE MED MASCARPONE
Tærten er enkel, men utrolig velsmagende. Den behøver hverken flødeskum eller cremefraiche, for der er rigeligt af den lækre mascarponecreme.

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid
(8-10 pers.)

1 portion mørdej
500 g mascarpone
75 g flormelis
revet skal af 1 økologisk citron
400 g friske blåbær

1.
Tilbered mørdejen. Rul den ud, og bag som beskrevet. Afkøl tærte-dejen.
2.
Kom mascarpone i en skål, og rør den sammen med flormelis og citronskal til en jævn creme.
3.
Top tærten med mascarponecreme og blåbær.

Rabarbertærte med ingefær og kokos

RABARBERTÆRTE MED INGEFÆR OG KOKOS
Selvom tærten ikke har samme blikfang som dem med frisk frugt, så lad dig ikke narre – den smager forrygende!
 
Tid: ca. 40 min.
plus hvile-, koge- og bagetid
(8-10 pers.)

1 portion mørdej

Rabarberkompot:
300 g rabarber
150 g sukker
1 spsk. friskrevet ingefær

75 g kokosmel
50 g hvedemel
75 g brun farin
75 g smør

Tilbehør:
cremefraiche eller flødeskum

1.
Tilbered mørdejen – til og med punkt 3, men prik ikke bunden med en gaffel.
2.
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker á ca. 2 cm. Kom rabarber i en gryde sammen med sukker og friskrevet ingefær. Kog rabarberkompotten ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og afkøl. 
3.
Kom kokosmel, hvedemel og brun farin i en skål, og smuldr smørret heri.
4.
Dæk tærtebunden først med rabarberkompot og dernæst med smuldredej. Bag tærten ved 200 grader i ca. 35 min., til den er gylden. Server lun med cremefraiche eller flødeskum.

PRØV OGSÅ hjemmelavet is med masser af bær