Bagt krans med kylling & spinat til julefrokosten
Foto: Martin Dyrløv Lækker bagt krans med fyld - perfekt til julefrokosten.

Bagt krans med kylling & spinat til julefrokosten

Prøv noget nyt i stedet for de klassiske tarteletter. Denne bagte krans af butterdej er fyldt med kylling og spinat, og er en lækker tilføjelse på det klassiske julefrokostbord.

printer Print
clock et minut
plate 6-8 personer

2 ruller butterdej (á 275 g)

Fyld:

500 g kyllingeinderfilet
salt og peber
4 dl hønsebouillon
1-2 skalotteløg
250 g markchampignon
15 g smør
3 spsk. majsstivelse
1 dl piskefløde
1 pose frisk spinat (250 g)

Endvidere:

1 æg til pensling
evt. 1 rulle butterdej (á 275 g)

Pynt:

bredbladet persille
50 g friske granatæblekerner

Sådan gør du:

  1. Krydr kyllingekødet med salt og peber, og læg det i en sauterpande. Hæld bouillon ved, og damp det under låg i 12-15 min. Si bouillonen.
  2. Pil og hak skalotteløgene. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  3. Sautér skalotteløgene blanke i en gryde med smør. Tilsæt champignoner, skru op, og steg under omrøring i 4-5 min.
  4. Tilsæt 3 dl bouillon fra kyllingen, og giv det et opkog. Jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand, og rund af med fløde.
  5. Tilsæt spinaten, varm igennem, og smag til med salt og peber. 
  6. Del kyllingekødet i mindre stykker, varm dem igennem i sovsen, og afkøl. Sæt stuvningen i køleskab, til den er helt kold. 
  7. Krans: Rul de to stykker butterdej ud, og læg dem i forlængelse af hinanden med et overlap på ca. 2 cm. Tryk de 2 dejstykker sammen med en gaffel, vend dejen, og tryk samlingerne godt sammen på den anden side. Drys lidt mel under det lange dejstykke, eller læg det på bagepapir.
  8.  Læg fyldet langs midten af dejen 4-5 cm fra hver ende. Fold enderne op, fold den ene langside
    op over fyldet, og rul sammen til en pølse.
  9. Tryk sammenføjningen sammen med en gaffel, og læg ”pølsen” med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Form den til en krans, og knib enderne forsigtigt sammen.
  10. Pensl med sammenpisket æg. Brug evt. en ekstra rulle butterdej til at pynte kransen med udskårne blade, hjerter eller strimler på kryds og tværs.
  11. Pensl igen med æg, og sæt kransen i køleskab, indtil den skal bages.
  12. Servering: Pensl igen med sammenpisket æg, og lav nogle små snit/ lufthuller i toppen af kransen. Sæt den i ovnen ved 210 grader varmluft (225 grader alm. ovnvarme) i 25-30 min. – til dejen er gennembagt og fyldet er gennemvarmt. Pynt med persilleblade og granatæblekerner.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julefrokost-mad, Kylling og Frokost