Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på bagte græskar med græskarmayonnaise
Foto: Mikkel Adsbøl Bagte græskar med græskarmayonnaise

Opskrift på bagte græskar med græskarmayonnaise

Bagte græskar med græskarmayonnaise

4
Print

1 græskar, udkernet og skåret i skiver
2 spsk olivenolie
½ appelsin, saften heraf
1 tsk spidskommen
Havsalt

Græskarmayonnaise
100 g græskarkerner
2 fed hvidløg
2 æggeblommer
½ citron, saften heraf
4 spsk koldpresset olie – evt. græskarkerneolie
2 dl olivenolie.

Sådan gør du

Græskarret lægges i et ildfast fad, og oliven og appelsinsaft hældes over. Krydr med spidskommen og havsalt. Bages i 40 min på 80 grader.

Græskarmayonnaise
Kværn græskarkernerne til mel i en kaffekværn. Kom det i en foodprocessor, og tilsæt hvidløg, æg-geblommer og citronsaft. Tilsæt først græskarolien i en tynd stråle og derefter den anden olie under konstant piskning – ligesom hvis du laver mayonnaise.

Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarret, Efterår, Efterårsmad, Dansk mad, Louise Bruun, Vegetarisk og Tilbehør