Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bechamelsauce
Foto: Chris Tonnesen Nadia Mathiasen fra bloggen Food Fanatic har skrevet en grøntsagskogebog for kødelskere. Her får du hendes opskrift på bechamelsauce.

Hjemmelavet bechamelsauce

Sådan laver du bechamelsauce

Det er ikke spor svært selv at lave bechamelsauce - her får du opskriften på den helt klassiske hjemmelavede bechamelsauce.

clock 10 minutter
printer Print
plate Bescamelsauce til 4 personer

25 smør
3 spsk. mel
5 dl sødmælk
En håndfuld revet ost
½ tsk. stødt eller fintrevet
muskatnød
Salt, peber

Sådan laver du bechamelsuace

1. Smelt smørret i en tykbundet gryde, og lad det bruse af.


2. Tilsæt mel, og rør grundigt. Pisk mælken i lidt efter lidt, så der dannes en tyk sauce uden klumper.

3. Tilsæt nu resten af ingredienserne, lad det simre, til osten er smeltet, og smag til.

 

SE OGSÅ: Brug becamelsaucen til en skøn vegetarisk lasagne. Få opskriften på lasagne med svampe og spinat her

Det kan du bruge bechamelsauce til:

 

 

 

Bechamelsauce kan bruges til masser af lækre retter - prøv f.eks en af disse lækre opskrifter:

 

Auberginelasagne med tomat og mozzarella

Kyllingelasagne

Lakselasagne

Musaka med aubergine og oksekød

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Bechamelsauce, Italiensk mad og Tilbehør