Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan laver du blomkålssuppe med sommertrøfler
Foto: Anders Schønnemann Sådan laver du blomkålssuppe med sommertrøfler

Blomkålssuppe med sommertrøfler

Blomkålssuppe med sommertrøfler

Klassisk, skønt og med en luksustopping − køb trøfler i din franske delikatesseforretning, online, eller smut til Italien og hent en!

Print

Hovedret til 2 personer

100 g kartoffel u/skræl
olivenolie
1 blomkål
2 fed hvidløg
8 dl grøntsagsbouillon
lidt muskatnød
salt og peber
en smule citronsaft

Tilbehør:
lidt friske sommertrøfler
evt. groft brød eller ristet rugbrød

Sådan laver du blomkålssuppe med sommertrøfler

Skær kartoflen i tern, og sautér den i olivenolie i en stor, varm gryde i 3-4 min. Den skal ikke tage farve.

Skær blomkålen i grove stykker, og hak hvidløget groft. Kom begge dele i gryden, og lad det sautere med i et par minutter, stadig uden at noget af det tager farve.

Hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg i 20-25 min, eller til alle grøntsagerne er helt møre.

Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt, peber og en anelse citron.

Servér suppen i dybe tallerkner toppet med trøfler, og evt. med groft brød eller ristet rugbrød til.

PRØV OGSÅ: Muslingesuppe med fennikel

TIP

Du kan selvfølgelig sagtens spise suppen uden trøfler. Som den er, eller med et stykke ristet fisk, lidt plukket dild eller måske med ristet blomkål i.
Se, hvad vi ellers skriver om: Blomkålssuppe og Blomkål