Butter chicken med indisk raita
SPONSORERET indhold

Indisk butter chicken med raita - vores bedste opskrift

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den indiske ret, butter chicken, hedder på indisk murgh makhani. Den findes på indiske restauranters menukort over hele verden og var oprindelig en resteret lavet på tandoori-kylling.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
10. jan. 2023 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Marinering: 1 timer
Koge-/bagetid: 50 min.

Kylling:

  • 4 kyllingbrystfileter

Marinade:

  • 2 tsk. friskrevet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk. stødt paprika
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. garam masala

Sovs:

  • 50 g smør
  • 2 spsk. olie
  • 4 grønne kardemommefrø
  • 1 kanelstang
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ tsk. chili
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. kokosmel
  • 2 spsk. fintmalede cashewnøtter
  • 2 spsk. honning
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk. bukkehornsfrø
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Raita:

  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 dl yoghurt natural
  • 2 spsk. limesaft
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • 1 agurk
  • 4 spsk. mynte, finthakket
  • ½ tsk. salt
  • ¼ tsk. peber

Tilbehør:

  • Basmatiris
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 50 g rosiner
  • 4 naanbrød

  1. Del kyllingebrysterne i mellemstore stykker.
  2. Marinade: Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Bland kyllingen med marinaden, lad det trække på køl i 1 time.
  3. Sovs: Hak løg og tomater fint. Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt derefter olien. Steg knuste kardemommefrø, kanel og nelliker i ca. 30 sek. Tilsæt løg, og steg til den er blank. Tilsæt tomater, og lad det simre i 2 min.
  4. Blend sovsen glat. Hæld tilbage i gryden, og tilsæt resten af krydderierne. Rør godt, og lad sovsen simre i 3-4 min. Tilsæt kokosmel, cashewnødder og honning. Tilsæt kyllingen, bouillon og fløde, og lad det hele koge i ca. 15 min. Tilsæt bukkehornsfrø og kardomme ved servering.
  5. Raita: Hak løg og hvidløg fint, og bland det med yoghurt, limesaft, stødt koriander og spidskommen. Del agurken i tern, og ved i med friskhakket mynte. Smag til med limesaft, salt og peber. TIP: Hvis du fjerner kernerne fra agurken, får du en tykkere og mere smagfuld raita.​
  6. Kog risene efter anvisningen på pakken, tilsæt gurkemeje, og rør godt. Server med butter chicken, raita, rosiner og naanbrød.

 

Anbefalet til dig