TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Butterchicken
Foto: Martin Dyrløv

Butterchicken - opskrift fra Hjemmet

Butterchicken

Den indiske ret, butter chicken, hedder på indisk murgh makhani. Den findes på indiske restauranters menukort over hele verden og var oprindelig en resteret lavet på tandoori-kylling.

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 45 min.
Marinering: mindst 2 timer
Koge-/bagetid: 35 min.

600 g kyllingefileter
1 spsk. citronsaft
1 spsk. stødt chili
1 tsk. salt
6 fed hvidløg
25 g frisk ingefær
1 spsk. garam masala (fås i velassorterede supermarkeder)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 dl græsk yoghurt

Sovs:
2 friske, grønne chilier
50 g smør
hvidløg og ingefær
1 spsk. garam masala
2 brikker purerede tomater (800 g)
1 spsk. stødt chili
1-2 dl piskefløde
1 spsk. honning
2 tsk. stødt fennikel

Drys:
1 bundt frisk koriander

Tilbehør:
2-4 naanbrød - vil du bage dine egne, så finder du en opskrift her
300 g basmatiris
500 g grønne grøntsager (bønner, spinat eller broccoli)

  1. Skær kødet i store terninger (3-4 cm), og vend dem med citronsaft, chili og salt i et fad. Sæt det i køleskabet i 1 time.
  2. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem. Skræl ingefær, og skær den i tynde strimler. Tag halvdelen af hvidløg og ingefær fra til sovsen.
  3. Bland eller blend resten med garam masala, olie, citronsaft og yoghurt. Vend det i kyllingestykkerne, og sæt det i køleskabet i mindst 1 time.
  4. Sovs: Rens chilierne for frø og mellemvægge, og snit dem fint. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chili, hvidløg, ingefær og garam masala. Steg under omrøring i 5-8 min., og tilsæt de purerede tomater og stødt chili. Kog sovsen godt igennem, skru ned, og lad den simre i mindst 20 min., til sovsen er tyk.
  5. Varm ovnen op til 225 grader.
  6. Bred de marinerede kyllingestykker ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5 min. Vend dem, og bag dem i yderligere 5-8 min., til de er akkurat gennemvarme.
  7. Læg kyllingestykkerne i sovsen, og varm retten igennem. Tilsæt fløde, og smag til med honning, fennikel og salt.
  8. Drys med frisk koriander, og servér med naanbrød, kogte ris og grøntsager.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Indisk mad og Hovedret