Carnitas tacos med radisesalat og salsa fresca
Foto: Line Thit Klein Carnitas tacos med radisesalat og salsa fresca

Carnitas tacos med radisesalat og salsa fresca

Carnitas tacos med radisesalat og salsa fresca

Fyld dine tacos med marineret og ovnstegt kød – så mørt, at det nærmest falder fra hinanden.

printer Print
plate 4

Carnitas:
500 g svinenakkesteg
3 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 chipotle chili i adobo sauce (købes på dåse – se boks med god mexicansk madshopping)
2 fed hvidløg
1 tsk groft salt
sort peber
3 spsk olivenolie
saft af 2 appelsiner

Salsa Fresca:
200 g tomater
½ rødløg
½ fed hvidløg
½ chili
2 tsk agavesirup (kan erstattes med akaciehonning)
et drys salt

Tilbehør:
1 rødløg
1/3 kinaradise
½ lime, saften herfra
syltede jalapenos
koriander
små tortillas af enten majs eller hvede, der skal lunes i ovnen.

Sådan gør du:

Varm ovnen op til 180 grader. Skær kødet i store tern på ca. 5 cm bredde, og kom dem i en skål sammen med koriander og spidskommen. Hak chilierne fint, knus hvidløget og kom begge sammen med kødet. Vend salt i, og kværn godt med sort peber over.

Varm olien i en pande, og brun kødet godt på alle sider. Kom det over i en stegeso eller en gryde med låg, der kan gå i ovnen. Hæld appelsinsaft over, og steg kødet i ovnen i 2 timer. Vend det rundt et par gange undervejs – kødet skal være så mørt, at det falder fra hinanden. Når kødet er mørt, trevles det til små strimler med to gafler, lad det ligge i saften.

Kom alle ingredienserne til salsa fresca i en blender, og blend til en lind salsa.
Skær løg og kinaradise i tynde strimler, og vend med limejuice. Server kødet i de lune tortillas med radisesalat, salsa, jalapenos og koriander.

PRØV OGSÅ: Tostadas med tequilatunceviche og guacamole

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter