
Carnitas tacos med radisesalat og salsa fresca
Fyld dine tacos med marineret og ovnstegt kød – så mørt, at det nærmest falder fra hinanden.
Ingredienser
Carnitas:
500 g svinenakkesteg
3 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 chipotle chili i adobo sauce (købes på dåse – se boks med god mexicansk madshopping)
2 fed hvidløg
1 tsk groft salt
sort peber
3 spsk olivenolie
saft af 2 appelsiner
Salsa Fresca:
200 g tomater
½ rødløg
½ fed hvidløg
½ chili
2 tsk agavesirup (kan erstattes med akaciehonning)
et drys salt
Tilbehør:
1 rødløg
1/3 kinaradise
½ lime, saften herfra
syltede jalapenos
koriander
små tortillas af enten majs eller hvede, der skal lunes i ovnen.
Sådan gør du:
Varm ovnen op til 180 grader. Skær kødet i store tern på ca. 5 cm bredde, og kom dem i en skål sammen med koriander og spidskommen. Hak chilierne fint, knus hvidløget og kom begge sammen med kødet. Vend salt i, og kværn godt med sort peber over.
Varm olien i en pande, og brun kødet godt på alle sider. Kom det over i en stegeso eller en gryde med låg, der kan gå i ovnen. Hæld appelsinsaft over, og steg kødet i ovnen i 2 timer. Vend det rundt et par gange undervejs – kødet skal være så mørt, at det falder fra hinanden. Når kødet er mørt, trevles det til små strimler med to gafler, lad det ligge i saften.
Kom alle ingredienserne til salsa fresca i en blender, og blend til en lind salsa.
Skær løg og kinaradise i tynde strimler, og vend med limejuice. Server kødet i de lune tortillas med radisesalat, salsa, jalapenos og koriander.
PRØV OGSÅ: Tostadas med tequilatunceviche og guacamole
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter