
Tostadas med tequilatunceviche og guacamole
En klassisk sydamerikansk forret med rå-marineret fisk – her lækker frisk tun.
Ingredienser
Ceviche:
200 g rå tun af sushikvalitet, spørg din fiskehandler
½ rødløg
¼ rød peberfrugt
1/5 kinaradise
1 chili
½ lime, saften
1 cl tequila
salt
Guacamole:
3 avocadoer, godt modne
½ lime, saften herfra
½ rødløg
½ tomat
½ fed hvidløg
¼ tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt koriander
salt
Sådan gør du:
Begynd med at skære tunen i små tern, og kom i en skål. Snit løg, peberfrugt og radise i meget tynde strimler. Hak chilien, eller skær den i skiver. Vend tunen sammen med grøntsager, chili, limejuice og tequila. Smag til med lidt salt, og lad marinere en halv times tid.
Til guacamolen: Skrab kødet ud af avocadoerne med en ske, og kom i en skål. Dryp limesaft over, og mos det sammen med en gaffel. Hak løg og tomat meget fint, og kom det i guacamolen sammen med knust hvidløg, spidskommen og koriander. Smag til med salt. Server nachos med guacamole og top hver af dem med lidt tunceviche.
PRØV OGSÅ: Hjemmelavede tortillachips med peanutsalsa
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter