Catalansk creme - Creme brulée med appelsin
SPONSORERET indhold

Catalansk creme - Creme brulée med appelsin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker dessert: Creme brulée med appelsin og sprød karamel – også kaldet en catalansk creme.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
13. mar. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Køletid: 2 timer

1⁄2 liter piskefløde
5 æggeblommer (1 1⁄4 dl)
1 dl sukker
fintrevet skal af 1⁄2 citron og 1⁄2 appelsin
1⁄2 dl saft af citron eller appelsin eller orangelikør (f.eks. Triple sec)
Drys: 2-3 spsk sukker

Sådan gør du

  1. Varm fløden op, til den næsten koger. Rør æggeblommerne med sukkeret, og hæld langsomt den varme fløde i, mens der piskes.
  2. Tilsæt forsigtigt den 1/2 dl. citronsaft, appelsinsaft eller orangelikør og citron- og appelsinskallen.
  3. Fordel blandingen i 4 små ovnfaste skåle. Sæt dem i et ovnfast fad halvt fyldt med koldt vand. Bag dem 30 min. i en 150 grader varm ovn. Lad dem køle af i ca. 2 timer i køleskabet.
  4. Tænd grillen i ovnen. Drys sukker ud over de afkølede forme. Stil dem på en bageplade ca. 10 cm fra grillen og lad sukkeret karamellisere.
  5. Brug alternativt en gasflamme:
    En gasbrænder danner en flamme, der er god til at lave en sprød overflade med på f.eks. en creme brulée eller en catalansk creme. Den kan også bruges til at gratinere andre overflader med.