Catalansk creme - Creme brulée med appelsin

Foto: Thomas Hergaard

Catalansk creme - Creme brulée med appelsin - opskrift fra Hjemmet

Catalansk creme - Creme brulée med appelsin

Lækker dessert: Creme brulée med appelsin og sprød karamel – også kaldet en catalansk creme.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Køletid: 2 timer

1⁄2 liter piskefløde
5 æggeblommer (1 1⁄4 dl)
1 dl sukker
fintrevet skal af 1⁄2 citron og 1⁄2 appelsin
1⁄2 dl saft af citron eller appelsin eller orangelikør (f.eks. Triple sec)
Drys: 2-3 spsk sukker

Sådan gør du

  1. Varm fløden op, til den næsten koger. Rør æggeblommerne med sukkeret, og hæld langsomt den varme fløde i, mens der piskes.
  2. Tilsæt forsigtigt den 1/2 dl. citronsaft, appelsinsaft eller orangelikør og citron- og appelsinskallen.
  3. Fordel blandingen i 4 små ovnfaste skåle. Sæt dem i et ovnfast fad halvt fyldt med koldt vand. Bag dem 30 min. i en 150 grader varm ovn. Lad dem køle af i ca. 2 timer i køleskabet.
  4. Tænd grillen i ovnen. Drys sukker ud over de afkølede forme. Stil dem på en bageplade ca. 10 cm fra grillen og lad sukkeret karamellisere.
  5. Brug alternativt en gasflamme:
    En gasbrænder danner en flamme, der er god til at lave en sprød overflade med på f.eks. en creme brulée eller en catalansk creme. Den kan også bruges til at gratinere andre overflader med.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Cremebrulee, Appelsin og Bageopskrifter

610x200_woordy_dmjpg.jpg