Chili sin carne
Foto: Line Thit Klein Chili sin carne

Chili sin carne

Eller chili uden kød, der er en perfekt og dejligt krydret hverdagsret, men husk at udbløde bønner dagen før.

printer Print
plate 4

125 g kidneybønner
2 løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
3 stængler bladselleri
1 rød peberfrugt
2 spsk olivenolie
2½ spsk tomatpure
½ spsk stødt koriander
½ spsk stødt spidskommen
tørret eller frisk chili efter smag og behag
5 dl vand eller grøntsagsbouillon
1½ dåse flåede tomater
ekstra chili
20 g mørk chokolade
salt

Tilbehør: cremefraiche, tabasco, et drys hakket persille og brød.

Sådan gør du

Udblød bønnerne i koldt vand 10-12 timer. Hæld vandet fra de udblødte bønner, og skyl dem i koldt vand. Kog bønnerne i vand ca. 45 minutter. Hæld vandet fra, og krydr dem med salt. Er du i tidsnød, kan bønner fra dåse bruges.

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og skær gulerødder i små tern, skær bladselleri i skiver. Halver peberfrugt, fjern kernerne, og skær peberfrugt i tern. Steg løgene i en gryde med olivenolie ved svag varme. Tilsæt gulerod og bladselleri, og steg det ved svag varme 2-3 minutter, tilsæt tomatpure, koriander, spidskommen, peberfrugt og chili, og lad det simre fortsat 1 minut.

Hæld vand og flåede tomater på, og lad retten simre 20-25 minutter. Krydr retten med ekstra chili, chokolade og lidt salt.

Server chili sin carne med en skefuld creme fraiche, tabasco, et drys hakket persille og brød.

PRØV OGSÅ: Sund simremad til de kolde aftener

PRØV OGSÅ: Samosa med kylling & mangosalsa

PRØV OGSÅ: Forårskylling 
 

Tip

Brug forskellige bønner f.eks. en blanding af black eye-bønner og sorte bønner. Du kan også lave en frisk topping med hakket peberfrugt, tomat, chili, forårsløg, olivenolie, salt og peber for at give ekstra smag.