-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Chili sin carne
Eller chili uden kød, der er en perfekt og dejligt krydret hverdagsret, men husk at udbløde bønner dagen før.
4
Ingredienser
- 125 g kidneybønner
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk olivenolie
- 2½ spsk tomatpure
- ½ spsk stødt koriander
- ½ spsk stødt spidskommen
- tørret eller frisk chili efter smag og behag
- 5 dl vand eller grøntsagsbouillon
- 1½ dåse flåede tomater
- ekstra chili
- 20 g mørk chokolade
- salt
- Tilbehør: cremefraiche, tabasco, et drys hakket persille og brød.
Sådan gør du
- Udblød bønnerne i koldt vand 10-12 timer. Hæld vandet fra de udblødte bønner, og skyl dem i koldt vand. Kog bønnerne i vand ca. 45 minutter. Hæld vandet fra, og krydr dem med salt. Er du i tidsnød, kan bønner fra dåse bruges.
- Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og skær gulerødder i små tern, skær bladselleri i skiver. Halver peberfrugt, fjern kernerne, og skær peberfrugt i tern. Steg løgene i en gryde med olivenolie ved svag varme. Tilsæt gulerod og bladselleri, og steg det ved svag varme 2-3 minutter, tilsæt tomatpure, koriander, spidskommen, peberfrugt og chili, og lad det simre fortsat 1 minut.
- Hæld vand og flåede tomater på, og lad retten simre 20-25 minutter. Krydr retten med ekstra chili, chokolade og lidt salt.
- Server chili sin carne med en skefuld creme fraiche, tabasco, et drys hakket persille og brød.
PRØV OGSÅ:Sund simremad til de kolde aftener
PRØV OGSÅ:Samosa med kylling & mangosalsa
PRØV OGSÅ:Forårskylling