Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chili sin carne
Foto: Line Thit Klein Chili sin carne

Chili sin carne

Eller chili uden kød, der er en perfekt og dejligt krydret hverdagsret, men husk at udbløde bønner dagen før.

4
Print

125 g kidneybønner
2 løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
3 stængler bladselleri
1 rød peberfrugt
2 spsk olivenolie
2½ spsk tomatpure
½ spsk stødt koriander
½ spsk stødt spidskommen
tørret eller frisk chili efter smag og behag
5 dl vand eller grøntsagsbouillon
1½ dåse flåede tomater
ekstra chili
20 g mørk chokolade
salt

Tilbehør: cremefraiche, tabasco, et drys hakket persille og brød.

Sådan gør du

Udblød bønnerne i koldt vand 10-12 timer. Hæld vandet fra de udblødte bønner, og skyl dem i koldt vand. Kog bønnerne i vand ca. 45 minutter. Hæld vandet fra, og krydr dem med salt. Er du i tidsnød, kan bønner fra dåse bruges.

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og skær gulerødder i små tern, skær bladselleri i skiver. Halver peberfrugt, fjern kernerne, og skær peberfrugt i tern. Steg løgene i en gryde med olivenolie ved svag varme. Tilsæt gulerod og bladselleri, og steg det ved svag varme 2-3 minutter, tilsæt tomatpure, koriander, spidskommen, peberfrugt og chili, og lad det simre fortsat 1 minut.

Hæld vand og flåede tomater på, og lad retten simre 20-25 minutter. Krydr retten med ekstra chili, chokolade og lidt salt.

Server chili sin carne med en skefuld creme fraiche, tabasco, et drys hakket persille og brød.

PRØV OGSÅ: Sund simremad til de kolde aftener

PRØV OGSÅ: Samosa med kylling & mangosalsa

PRØV OGSÅ: Forårskylling 
 

Tip

Brug forskellige bønner f.eks. en blanding af black eye-bønner og sorte bønner. Du kan også lave en frisk topping med hakket peberfrugt, tomat, chili, forårsløg, olivenolie, salt og peber for at give ekstra smag.