Cremet chiagrød
Find opskriften her.

Cremet chiagrød

Denne chiagrød smager af den skønneste chailatte. Krydret, lunende og sød. Opskriften er lidt anderledes end den chiagrød, de fleste laver, da alle ingredienserne blendes sammen. Det gør, at du ikke får en grød fyldt med små frø, men i stedet en helt glat og cremet konsistens.

printer Print
plate 1 portion eller 2 små glas

2 dl vand
2 spsk chiafrø
2-3 bløde dadler
1 spsk mandelsmør (se boks t.v.) (kan undlades)
1 tsk kanel
½ tsk vaniljekorn
1 knsp stødt ingefær
1 knsp stødt allehånde
1 nip salt

Forslag til topping:
ristede kokosflager blåbær brombær

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienserne til chiagrøden sammen i en blender eller foodprocessor, indtil du får en helt glat konsistens.
  2. Hæld grøden op i en skål eller glas, og stil den i køleskabet i 20 minutter eller natten over, så den kan sætte sig.
  3. Top grøden med din ønskede topping. Her bruger jeg ristede kokosflager, blåbær og brombær, hvilket er en skøn kombination til den krydrede grød.

Mandelsmør

Ingredienser:

  • mandler
  • salt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 150 grader. Fordel mandlerne på en beklædt bageplade, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, indtil de er let ristede, men ikke brune indeni.
  2. Tjek dette ved at bide en mandel over undervejs.
  3. Lad de ristede mandler køle en smule af, og kom dem derefter over i en foodprocessor sammen med en smule salt.
  4. Lad maskinen køre, indtil mandlerne først bliver til mel og dernæst begynder at blive flydende.
  5. Maskinen skal køre rimelig længe, så skrab siderne fri for mandelsmulder fra tid til anden, og giv maskinen en lille pause, hvis den lyder, som om den kæmper for meget. Jo længere du lader foodprocessoren hakke mandlerne, jo mere flydende bliver mandelsmørret.
  6. Skrab mandelsmørret over i et skoldet syltetøjsglas, og opbevar det mørkt og køligt (evt. i køleskabet), indtil det er spist op.
Se, hvad vi ellers skriver om: Chiagrød og Morgenmad