
SPONSORERET indhold
Rygende varm daal med naan-brød og koriander
Daal er et godt vegetarisk aftensmåltid – men kan også serveres og bruges som tilbehør til et godt udvalg af små indiske retter med kylling – lam, krydrede ris og lign.
Daal til 4 personer |
Total: 40 min
Ingredienser
200 g linser – røde eller gule
8 kardemommekapsler
½ tsk koriander frø
6 nelliker
½ tsk spidskommen
1 løg
2 fed hvidløg
3 tomater
2 tsk tomatpure
1 tsk frisk chili, finthakket
1½ spsk olivenolie
1½ spsk ingefær, revet
½ tsk lyse sennepsfrø
1 tsk gurkemeje
lidt salt
1 l vand eller grøntsags bouillon
evt. ekstra salt, limesaft, hvidløg og chili.
Tilbehør: drænet yoghurt og friske koriander, naan eller chapati
Sådan gør du
- Linserne skylles under koldt vand af et par gange. Stød kardemommekapslerne i en morter, og fjern de grønne skaller.
- Korianderfrø, nelliker og spidskommen ristes på en tør pande et kort øjeblik, og stød herefter krydderierne groft i en morter.
- Løg, hvidløg, tomater og chili snittes i små tern. Kom olivenolie i en gryde og sautér løg, tomat, chili, inge-fær og hvidløg nogle minutter – tilsæt linserne, blandingen af korianderfrø/ nelliker/spidskommen, hele sennepsfrø, gurkemeje, salt og lad det stege et øjeblik.
- Hæld vand herpå og lad det simre 25-30 min til linserne er møre, og din daal har fået en skøn i smag af at koge sammen med krydderierne. Krydr linserne med salt og evt. ekstra limesaft, hvidløg og chili.
- Servér daal sammen med en skefuld drænet yoghurt, og med plukkede friske koriander og spis naan-brød eller chapati til.
SE OGSÅ: Bag dit eget naanbrød med havsalt