Dalgona kaffe: Sådan laver du den lækre iskaffe med skum
Foto: Getty Images Den megapopulære Dalgona kaffe er overalt lige nu, og den består i alt sin enkelthed af mælk, isterninger, sukker og kaffeskum.

Dalgona kaffe: Sådan laver du den lækre iskaffe med skum

Hvis din gang på internettet har taget dig forbi Tik-Tok eller instagram for nyligt, vil du med garanti have fået øje på en ny, cremet og meget fotovenlig iskaffe.

Den megapopulære Dalgona kaffe er overalt lige nu, og den består i alt sin enkelthed af mælk, isterninger, sukker og kaffeskum.

Iskaffen med det lækre skum på toppen er supernem at lave, og du kan selv variere mængden af sukker eller sirup i din kaffe, alt efter hvor sød du vil have den.

Sådan laver du Dalgona kaffe:

(2 glas)

3 spsk frysetørret kaffe (du kan sagtens brug koffeinfri eller nescafe med smag)
3 spsk. sukker eller flormelis (sidstnævnte er nemmere at piske ud)
3 spsk. kogende vand
6 dl mælk  
Masser af isterninger

  1. Start med at blande den frysetørrede kaffe med sukker og kogende vand.
  2. Brug en håndmixer eller et piskeris til at piske blandingen til skum. Det tager et par minutter – længere tid, hvis du pisker i hånde.
  3. Hæld isterningerne i 2 høje glas og hæld mælken over.
  4. Fordel den fine og fluffy kaffeskum på toppen og server.

dalgona-kaffe-opskrift-txt.jpg

Vidste du...
...at Dalgona kaffen stammer fra Sydkorea. Dalgona er navnet på en karamelagtig toffee, som laves med sukker og natron.

Dette er grundopskriften på den lækre Dalgona kaffe, men du kan sagtens selv lave din egen version. Herhjemme har vi fx.:

  1. Brugt havredrik eller sojadrik med vanilje i stedet for almindelig mælk
  2. Brugt mindre sukker til at piske kaffen med, og i stedet hældt lidt hasselnøddesirup i bunden af glasset, inden isterningerne kom i
  3. Brugt koffeinfri nescafe, så alle kunne smage

TIP
I følge bloggen My Korean Kitchen kan du faktisk godt piske en større portion kaffeskum end du skal bruge og gemme resten i en lufttæt beholder i køleskabet. Kaffeskummet kan holde sig i et par dage, inden det gør i opløsning.

Kilde: My Korean Kitchen

Der findes mange andre lækre måder at lave en skøn iskaffe på – har du f.eks. overvejet:

  1. At brygge en kande kaffe som cold brew, så du altid har kold kaffe i køleskabet til at lave en skøn cold brew latte? Det er supernemt og smager vidunderligt. Se hvordan, du laver en nem cold brew lige her Cold brew latte: Nem iskaffe med koldbrygget kaffe
  2. At lave kaffe-isterninger? Hvis du fryser din kolde kaffe ned som isterninger, har du altid til et glas lækker iskaffe lige ved hånden. Brug forholdsvis stærk kaffe til dine isterninger, smid dem i et glas med lidt sirup i bunden og hæld iskold mælk, sojadrik eller hvad du nu er til over og vupti, så har du en skøn iskaffe på ingen tid.
  3. At bruge danskvand til at lave en sprudlende og iskold iskaffe, som slukker sommertørsten på en varm sommerdag? Det er meget populært i Australien, og vi har en superlækker opskrift liggende på australsk iskaffe med brus liggende lige her: Se her: Sådan laver du australsk iskaffe... med danskvand!
  4. At putte Nutella i din iskaffe? Man kan faktisk lave den superpoulære Dalgona kaffe med Nutella-skum… Se hvordan, du gør det lige her: Nu kan du lave din Dalgona kaffe… med Nutella!!! 
Se, hvad vi ellers skriver om: Kaffe, Iskaffe og Asiatisk mad