
SPONSORERET indhold
De sprødeste brunkager
Ingredienser
250 g mørk sirup
125 g OMA Bagemargarine
80 g sukker
2 tsk. potaske
1 spsk. vand
1 tsk. revet skal af økologisk eller usprøjtet appelsin
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
¼ tsk. ingefær
¼ tsk. nellike
400 g hvedemel
Pynt:
Mandelflager
- Varm sirup, OMA Bagemargarine og sukker op til sukkeret smelter. Lad det køle af til blandingen er håndvarm. Opløs potasken i 1 spsk. vand og rør det samt de øvrige krydderier i sukkermassen. Tilsæt mel og ælt det hele til en ensartet dej.
- Lad dejen hvile i køleskabet natten over eller til den er helt kold.
- Rul dejen ud til 2-3 mm tykkelse. Stik kagerne ud med et glas, der er ca. 5-6 cm i diameter. Pynt med mandelflager og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem 5-7 min. midt i en 200 °C forvarmet ovn (varmluft).