Drænet yoghurt med bær, lakrids og honning
En supernem, sund, men ikke desto mindre vidunderlig dessert, som både kan afsluttet et godt måltid eller spises som morgenmad eller på brunchbordet.
Ingredienser
50 g mandelsplitter
1 liter drænet yoghurt 2 % (250 g pr person)
friske hindbær, jordbær eller blåbær efter smag og sæson.
lufttørret lakridspulver, f.eks. fra Johan Bülow eller Panduro Hobby
flydende honning efter smag.
Sådan laver du drænet yoghurt med bær, lakrids og honning
Rist mandelsplitterne i en 180 grader varm ovn i ca. 6 min til de er gyldne og begynder at dufte. Lad dem køle helt af. Fordel yoghurten i fire glas og bred bærrene ud over. Top med et drys lakridspulver, flydende honning og evt. ristede mandelsplitter.
Tip: Erstat evt. yoghurt med skyr eller fromage frais, hvis du vil have en kalorielet, men stadig cremet variant.
Se også opskrift på: Chocolate chip cookies