Drømmekage med kokostopping
SPONSORERET indhold

Drømmekage med kokostopping

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Med kokos i huset kan du hurtigt trylle gode sager frem til både klassens time, fødselsdag og aftenskaffen. Opskriften på drømmekage er klassisk med et lille nyt tvist – for den gode smag og variationens skyld.

Af: Susanne Engelstofte Rasmussen Foto: Betina Hastoft
04. feb. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(ca. 16 stk.)

Ingredienser

Drømmekage med kokostopping
4 æg
250 g sukker
240 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
fintrevet skal fra 1 usprøjtet appelsin
saft fra 1 appelsin
50 g smør
Topping:
75 g smør
skal fra 1 usprøjtet appelsin
100 g kokosmel
200 g farin eller muscovadosukker, light brown
½ dl piskefløde

  1. Pisk æg og sukker lyst og cremet. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Tilsæt blandingen gennem en sigte, så der ingen små klumper mel eller bagepulver er tilbage. Kom appelsinskal, appelsinsaft og smeltet smør i dejen. Vend forsigtigt rundt, til den er ensartet.
  2. Hæld dejen i en bageform (ca. 23 × 23 cm), og bag kagen midt i ovnen ved 200 gr. i ca. 23 min.
  3. Lav imens kokostoppingen. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt fintrevet appelsinskal, kokosmel, farin og fløde, og varm det hele godt igennem. Fordel topping på kagen, og stil den tilbage midt i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min.
  4. Lad kagen køle af, og skær den i passende stykker.