Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Fastelavnsboller
Foto: Henrik Freek Christensen

Fastelavnsboller med marcipan

Marcipan smager godt hele året og i alle afskygninger – selvfølgelig også som fyld i lækre fastelavnsboller som disse…


Fastelavnsboller med marcipan
12 stk.

100 g smeltet afkølet smør
2 dl fløde 9 %
50 g gær
2 spsk. sukker
1 stang vanilje
ca. 450 g hvedemel
1 æg til pensling

Fyld:
marmelade og marcipan

Pynt:
flormelis til glasur

1. Smelt smørret ved svag varme. Tag gryden af varmen, og hæld smørret i en skål. Tilsæt fløde, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker.

2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Rør vaniljekorn i væsken, og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

3. Slå dejen ned på et meldrysset bord, rul den ud, og skær den i 12 firkanter på ca. 10 x 10 cm. Fordel lidt marmelade eller marcipan på midten af hver firkant, og fold dejen godt sammen om fyldet, så den ikke flyder ud under bagningen. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg, og bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. Afkøl fastelavnsbollerne, før de dekoreres med glasur.

 

► SE OGSÅ: Forrygende fastelavnsboller
► SE OGSÅ: 3 lækre desserter med chokolade

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller og Fastelavnsboller