sunde focacciaboller
SPONSORERET indhold

Sunde focacciaboller med rug og oliven

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gør sig helt perfekt som en sandwichbolle.

Af: Rikke Holm Foto: Mikal Schlosser
01. jul. 2016 | Mad | Fit living
10 store sandwichboller

Ingredienser

7 dl vand
20 g gær
2 tsk salt
½ dl olie
300 g durummel
300 g Tipo 00 eller hvedemel
300 g rugmel
75 g sorte oliven
evt. et par kviste rosmarin

Sådan gør du:

  1. Vand, gær, salt og olie blandes i en skål. De tre slags mel tilsættes.
  2. Rør eller ælt dejen, til den er let klistret.
  3. Hak de sorte oliven, og bland dem forsigtigt i.
  4. Lad dejen hæve 1 time, og form den ved hjælp af olie til store boller, der enkeltvis lægges i oliesmurte forme på 10 cm i diameter.
  5. Har du ikke forme, kan du sætte bollerne på bagepapir.
  6. Når bollerne bages i en form, bliver de mere saftige. Sæt evt. en kvist rosmarin på toppen.
  7. Focacciabollerne efterhæver i 1 time. De bages ved 210 °C i ca. 15 minutter.
  8. Vendes ud af formen og afkøles på en bagerist.