TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

sunde Focacciaboller
Foto: Mikal Schlosser

sunde Focacciaboller

Focacciaboller med rug og oliven

Gør sig helt perfekt som en sandwichbolle.

printer Print
plate 10 store sandwichboller

7 dl vand
20 g gær
2 tsk salt
½ dl olie
300 g durummel
300 g Tipo 00 eller hvedemel
300 g rugmel
75 g sorte oliven
evt. et par kviste rosmarin

Sådan gør du: Vand, gær, salt og olie blandes i en skål. De tre slags mel tilsættes. Rør eller ælt dejen, til den er let klistret. Hak de sorte oliven, og bland dem forsigtigt i. Lad dejen hæve 1 time, og form den ved hjælp af olie til store boller, der enkeltvis lægges i oliesmurte forme på 10 cm i diameter. Har du ikke forme, kan du sætte bollerne på bagepapir. Når bollerne bages i en form, bliver de mere saftige. Sæt evt. en kvist rosmarin på toppen. Focacciabollerne efterhæver i 1 time. De bages ved 210 °C i ca. 15 minutter. Vendes ud af formen og afkøles på en bagerist.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller og Brød