-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Hjemmelavede frugt- og nøddesnitter af julerester
Brug julens rester af konfekt, kransekage, nødder og tørrede frugter til nogle dejlige kager. Brug gerne en let bitter appelsinmarmelade til de voksne og en mere mild abrikosmarmelade, hvis snitterne skal være børnevenlige. Her får du opskriften på de lækre frugt og nøddesnitter bagt af julens rester:
ca. 20 stk.
Total:35 minutter
Kagebund:
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 250 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 175 g rester af konfekt, kransekage, marcipan
- 200 g blandede nødder og mandler
- 300 g blandet, tørret frugt
- 1 glas appelsin- eller abrikosmarmelade (400 g)
Sådan gør du:
- Kagebund: Pisk smør, sukker og vaniljesukker cremet i 2-3 min. med en håndmikser, og pisk ægget i.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen sammen med salt. Tilsæt groft hakket kransekage, konfekt og/eller marcipan, og pres dejen ud i bunden af en firkantet form (24 x 30 cm) foret med bagepapir.
- Bag kagebunden ved 175 grader i ca. 15 min.
- Topping: Skær store stykker nødder og frugt i lidt mindre stykker.
- Kog marmeladen igennem i 2-3 min. Bland nødder og frugt i marmeladen, og bred det ud over den forbagte kagebund.
- Bag kagen i ca. 15 min., til kanterne er gyldne og toppingen bobler. Afkøl i mindst 30 min.
- Del kagen i kvadratiske eller aflange stykker; det er nemmest med en skarp kniv penslet med lidt olie.
- Opbevar snitterne på bagepapir i en kagedåse.