Geniale grovboller: Rugbrødsboller
Foto: Tia Borgsmidt Skønne rugbrødsboller med gode frø og kerner

Geniale grovboller: Rugbrødsboller

Lækre bløde rugbrødsboller med masser af gode frø og kerner.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate 14 stk. rugbrødsboller

Surdej:
100 g groft rugmel
3 dl lunkent vand

Dej:
1 dl kærnemælk
2 dl mørk øl
2 dl surdej
1 spsk. maltsirup
1 spsk. salt
2 spsk. kakaopulver
75 g skårne rugkerner
75 g hørfrø
25 g solsikkekerner
50 g chiafrø
100 g fuldkornshvedemel
ca. 150 g rugmel

Sådan bager du rugbrødsboller

  1. Rør vand og mel sammen, og lad det stå tildækket på køkkenbordet 3-4 dage.
  2. Rør kærnemælk med øl, surdej og sirup. Tilsæt salt, kakaopulver, kerner, frø og fuldkornsmel. Rør dejen godt – helst på en røremaskine, og tilsæt gradvist rugmel.
  3. Fordel dejen i muffinforme, og stil på køl til næste dag.
  4. Tag formen ud, og lad den stå på bordet ca. 1 time, inden bollerne bages ved 180 gr. i ca. 30 min.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Rugbrød og Bageopskrifter