Græsk yoghurt
Foto: Maria Nielsen Græsk yoghurt med topping

Græsk yoghurt

Græsk yoghurt med topping

Cremet græsk yoghurt med kompot af frugt og bær og sødt knas fra honningristede nødder

printer Print
plate 4

5 dl græsk yoghurt 2%
Frugtkompot:
kødet af ½ cantaloupemelon
2 kiwi
150 g blåbær
1 tsk honning
korn af ½ stang vanilje
Honningristede nødder:
25 g valnøddekerner
25 g smuttede mandler
1 spsk honning

Sådan gør du:

Skær melon og kiwi i små tern, bland dem med blåbær, honning og vaniljekorn og lad frugterne trække. Honningristede nødder: Varm honning og nødder op på en pande under omrøring. Rør ved jævn varme, til nødderne er gyldne og honningen karamelliseret. Bred nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle, før de brækkes fra hinanden. Ved serveringen fordeles yoghurten i glas, toppes med frugtkompot og serveres med de honningristede nødder.

Tips: Lav frugtkompot og nødder dagen i forvejen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad og Morgenmad