Gratinerede østers
Foto: Line Thit Klein Gratinerede østers

Gratinerede østers

Gratinerede østers

Østers og champagne. Det helt rigtige nytårsmatch.

printer Print
plate 4-6

8-12 østers
40 g smør
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk rasp eller brødkrumme
2 spsk finthakket persille
friskkværnet peber og salt
3-4 spsk fintrevet emmentaler.

Sådan gør du:

Åbn østersene ved at lirke østerskniven ind ved spidsen af østersen. Når skallen løsner sig, drejer du østerskniven ned langs begge sider og åbner østersen. Tjek den for evt. østersskaller. Løsn østersen fra skallen. Hæld saften fra, og sæt østersene i et ovnfast fad med salt, så de ikke tipper rundt.

Kom smør og hvidløg i en lille gryde, og opvarm det stille og roligt. Tilsæt rasp eller brødkrumme, persille, friskkværnet peber og lidt salt.

Kom blandingen på dine østers. Drys med lidt ekstra rasp, og godt med fintrevet emmentaler. Gratiner østersene i ovnen under grill, til de er gyldne. Servér med det samme.


Prøv også østers au naturel

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

TIP

Har du ikke en østerskniv, kan du bruge en lille, spids kniv, men det retter værktøj er at foretrække. Du kan få en østerskniv fra ca. 100 kr. Brug også et viskestykke eller en grilhandske til den ene hånd, når du åbner dine østers, så du får et bedre greb om skallen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Østers og Nytårsforret