Gratinerede østers
SPONSORERET indhold

Gratinerede østers - den perfekte forret til nytår

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Østers og champagne. Det helt rigtige nytårsmatch. Her får du opskriften på en formidabel forret til nytårsaften, nemlig gratinerede østers. Velbekomme - og rigtigt godt nytår ✨

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
30. dec. 2020 | Opskrift | ALT for damerne
4-6 | Total: 20 min

Ingredienser

8-12 østers
40 g smør
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk rasp eller brødkrumme
2 spsk finthakket persille
friskkværnet peber og salt
3-4 spsk fintrevet emmentaler.

Sådan laver du gratinerede østers:

  1. Åbn østersene ved at lirke østerskniven ind ved spidsen af østersen. Når skallen løsner sig, drejer du østerskniven ned langs begge sider og åbner østersen.
  2. Tjek den for evt. østersskaller. Løsn østersen fra skallen.
  3. Hæld saften fra, og sæt østersene i et ovnfast fad med salt, så de ikke tipper rundt.
  4. Kom smør og hvidløg i en lille gryde, og opvarm det stille og roligt. Tilsæt rasp eller brødkrumme, persille, friskkværnet peber og lidt salt.
  5. Kom blandingen på dine østers. Drys med lidt ekstra rasp, og godt med fintrevet emmentaler.
  6. Gratiner østersene i ovnen under grill, til de er gyldne. Servér med det samme.


Prøv også østers au naturel

 

Anbefalet til dig