salat
SPONSORERET indhold

Grønkålssalat med gedeost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker, sprød og vitaminrig frokostsalat. Perfekt til en venindefrokost.

Af: Lone Kjær Foto: Anders Schønnemann
18. feb. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

300 g ribbet grønkål
2 gulerødder
1½ spsk dijonsennep
1½ spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
1 dl rosiner, 60 g
1 lille rødløg
½ bundt persille
salt og peber
75 g blød gedeost (21%)

Tilbehør: 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g

Sådan gør du:

Snit grønkålen. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Giv kålen et hurtigt opkog i vandet. Hæld kålen til afdrypning i et dørslag. Skræl gulerødderne og skær den ene i små tern. Den anden skæres i halve skiver. Rør sennep, olie og eddike sammen og vend rosinerne i. Pil og hak rødløget. Skyl og hak persille. Vend rosindressingen sammen med grønkål, gulerødder, persille og rødløg. Smag salaten til med salt og peber. Anret salaten med små stykker gedeost og server med groft brød.

TIP! Kål, der serveres rå i salater, har godt af et drys salt og sukker, efter den er snittet. Det bløder kålen op, så den stadig er sprød, men nemmere at spise.

Energi pr. person: 380 kcal, protein 15%, kulhydrat 55%, fedt 30%.