
Foto: Gryderetten der varmer dig til de kolde vinterdage.
Gryderet med rodfrugter, linser og oksekød
Herlig simremad der passer sig selv, når først forarbejdet er gjort. Find opskriften på den lækre gryderet her!
plate
4-6 personer
Af Marie Melchior
Ingredienser
1 kg skært oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
5 dl grøntsags bouillon
1 laurbærblad
5-8 sorte hele peberkorn
1 bundt bredbladet persille
200 g grønne linser
200 g knoldselleri
200 g pastinak
6 gulerødder
Sådan gør du
- Skær kødet i store tern. Pil og hak løget. Svits kød og løg i olie.
- Hæld grøntsagsbouillon henover. Tilsæt laurbærblad og peberkorn i gryden. Tag 3 persillestilke fra persillebundtet, og kom det i gryden. Lad kødet simre i 20 min.
- Skyl linserne under rindende vand, og kom dem i gryden.
- Rengør selleri, pastinak og gulerødder. Skær dem i grove stykker. Kom grøntsagerne i gryden, og læg låg på. Kog det hele i 15 min.
- Fjern persillestilkene fra gryden.
- Skyl og slyng persillen tør. Hak den groft. Vend den friskhakkede persille i retten lige inden servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Linser, Oksekød og Rodfrugter
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: