Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hvedekrans med nutellafyld
Foto: Thomas Hergaard

Hvedekrans med nutellafyld - opskrift fra Hjemmet

Hvedekrans med nutellafyld

Denne grove krans er perfekt til brunch eller på søndagens morgenbord.

Print

Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 25 min.
Fryse-egnet
Dej:
15 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
125 g fuldkornshvedemel eller rugmel
ca. 200 g hvedemel
Fyld:
125 g Nutella
Pynt:
1 æg
evt. perlesukker

  1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt og de to slags mel. Rør dejen godt igennem til en klistret dej. Dæk skålen løst med film eller et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
  2. Slå dejen ned og lad den hæve ½ time mere. Vend dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel over. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 25x50 cm.
  3. Smelt Nutellaen i en lille gryde ved meget svag varme eller i en skål i mikroovnen. Smør det på dejen, men lad de lange kanter være fri. Rul dejen sammen som en roulade og læg den som en krans på en bageplade med bagepapir. Knib samlingen sammen med fingrene og lad kransen hæve tildækket i 20-30 min.
  4. Varm ovnen op til 225 grader eller 200 grader varmluft. Pensl kransen med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker. Klip eller skær ridser i kransen med ca. 4 cm’s mellemrum, og bag kransen midt i ovnen 20-25 min.
  5. Sæt kransen til afkøling på en rist og nyd den lun eller afkølet.
  6. OBS:
    Jeg plejer ikke at anbefale specielle varemærker, men jeg har bagt denne krans både med Nutella og et andet lignende produkt – og opskriften duede kun med Nutella.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter