Indisk kylling med kokosris
Foto: Columbus Leth

Indisk kylling med kokosris - opskrift fra Hjemmet

Indisk kylling med kokosris

Tikka masala er nok den mest kendte ret fra det indiske køkken. Den lækre kyllingeret smager og dufter af 1001 nat.

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: ca. 8-10 min.
800 g kyllingebryst
2½ spsk. olivenolie
3 løg
5 fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
4 tsk. garam masala
1 tsk. stødt kardemomme
1 ds kokosmælk
2 tsk. tomatpuré
1 dl vand
1 dl græsk yoghurt (10%)
2 tsk. salt
peber
Kokosris:
400 g basmatiris
4 dl vand
½ tsk salt
50 g kokosflager
Tilbehør: evt. grøn salat

  1. Varm olien op i en gryde, og steg de grofthakkede løg i ca. 6 min. Tilsæt finthakkede hvidløg, og steg i yderligere 1 min.
  2. Fjern skindet fra kyl­lingestykkerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden, og brun dem godt i 3-4 min. Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala og stødt kardemomme, og steg i ca. 2 min. under omrøring.
  3. Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og vand, og kog det op. Hæld yoghurt i, og smag til med salt og peber. Lad det småsimre i ca. 45 min.
  4. Hæld ris, vand og salt i gryden, og kog op. Når vandet koger, skru ned til lav varme, og lad risene simre under låg, indtil vandet er kogt væk. Sluk for varmen, og lad risene stå i ca. 30 min. under låg.
  5. Rist kokosflagerne gyldne på en tør pande i 1-2 min., og drys dem over risene.
  6. Servér tikka masala med kokosris og evt. en grøn salat.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Indisk mad og Hovedret