Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: ca. 8-10 min.
800 g kyllingebryst
2½ spsk. olivenolie
3 løg
5 fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
4 tsk. garam masala
1 tsk. stødt kardemomme
1 ds kokosmælk
2 tsk. tomatpuré
1 dl vand
1 dl græsk yoghurt (10%)
2 tsk. salt
peber
Kokosris:
400 g basmatiris
4 dl vand
½ tsk salt
50 g kokosflager
Tilbehør: evt. grøn salat
- Varm olien op i en gryde, og steg de grofthakkede løg i ca. 6 min. Tilsæt finthakkede hvidløg, og steg i yderligere 1 min.
- Fjern skindet fra kyllingestykkerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden, og brun dem godt i 3-4 min. Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala og stødt kardemomme, og steg i ca. 2 min. under omrøring.
- Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og vand, og kog det op. Hæld yoghurt i, og smag til med salt og peber. Lad det småsimre i ca. 45 min.
- Hæld ris, vand og salt i gryden, og kog op. Når vandet koger, skru ned til lav varme, og lad risene simre under låg, indtil vandet er kogt væk. Sluk for varmen, og lad risene stå i ca. 30 min. under låg.
- Rist kokosflagerne gyldne på en tør pande i 1-2 min., og drys dem over risene.
- Servér tikka masala med kokosris og evt. en grøn salat.