Opskrift på brunkager
SPONSORERET indhold

Johanne Schmidt Nielsens klassiske brunkager

Disse brunkager laver politiker Johanne Schmidt Nielsens mor efter en opskrift hun, som hun selv udtrykker det, fandt i Information "for hundrede år siden". Opskriften er af Helle Brønnum Carlsen, og Johanne elsker når hendes mor hiver en plade af de små herligheder ud af ovnen.

Af: Johanne Schmidt-Nielsen Foto: Privat
16. nov. 2010 | Mad | ALT for damerne

Opskrift på brunkager

  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 250 g sirup
  • 250 g grofthakkede mandler
  • 7g stødt nellike
  • 25 g stødt kanel
  • 50 g  sukat
  • 15 g potaske (opløst i lidt vand)
  • 1 kg hvedemel

 

Sådan laver du brunkagerne:

Kom smør, sukker og sirup i en gryde og smelt det næsten til kogepunktet. Tilsæt de grofthakkede mandler, stødt nellike og kanel, sukat, potaske (opløst i lidt vand) og hvedemel. 

Ælt det hele til en fast dej, der gerne må overnatte i køleskabet eller fryses ned i lange ruller.

Hver rulle udskæres til tynde småkager og bages v. 175 grader i 5-8 min. til de har fået lidt overfladeændring og ligner brunkager.

Pas på! Lad dig ikke narre af, at brunkagerne endnu er bløde. Når de er kølet lidt af, vil de blive sprøde. Bager man dem lige så sprøde, som man ønsker at spise dem, ender de med at blive helt hårde.

Brunkagerne skal efter afkøling på bagerist opbevares i dåse med tætsluttende låg.