Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på jordskokkesuppe
Foto: Andreas Wiking Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe med kartofler og bacon

4
Print

250 g skrællede kartofler
400 g skrællede jordskokker
1 l hønsebouillon
1 kvist persille
2 dl fløde 9%
salt, peber
100 g bacon i skiver
300 g svampe, gerne forskellige
1 spsk olie til stegning
hakket persille
400 g groft brød.

Energi pr. person:
542 Kcal
Fedt:
30 %
Protein:
16 %
Kulhydrant:
54 %

Sådan gør du

1. Skær kartofler og jordskokker i mindre stykker og kog dem møre i hønsebouillon tilsat en persillekvist, ca. 20 minutter. Fjern persillekvisten og blend suppen med fløde. Smag til med salt og peber.

2. Steg baconskiverne sprøde og læg dem på et stykke køkkenrulle.

3. Steg svampene gyldne i lidt olie, ca. 5 minutter, og drys med hakket persille.

4. Servér suppen rygende varm med ristede svampe samt bacon på toppen – og et stykke groft brød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jordskokkesuppe, Efterår, Efterårsmad, Rodfrugter, Suppe, Dansk mad og Hovedret