Opskrift på jordskokkesuppe med havtaske og drys af kaffebønner
SPONSORERET indhold

Jordskokkesuppe med havtaske og drys af kaffebønner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Betina Repstock Foto: Line Thit Klein
29. okt. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

500 g skrællede jordskokker
1 tsk groft salt
2 store skalotteløg
50 g smør
2 dl hvidvin
½ l piskefløde
grøntsagsbouillon eller vand til det dækker
50 g hasselnødder

skal af 1halv appelsin
1 bundt persille
400 g havtaske
2 tsk orangemarmelade
2 spsk malede kaffebønner.

Sådan gør du

1. Vask og skrub jordskokkerne. Del jordskokkerne i to portioner. Skær den ene halvdel i tynde skiver gem dem i koldt vand til senere. Hak den anden halvdel groft.

2. Pil skalotteløgene og snit dem groft. Sauter løgene i smør ved jævn varme, så de blive klare, uden at de tager farve. Tilsæt hvidvin, når løgene er klare. Kog ind, til vinen er væk. Tilsæt de hakkede jordskokker sammen med fløden.

3. Kog derefter til det tykner og dæk helt med vand eller boullion. Lad suppen simre i ca. ½ time. Blend suppen. Hvis suppen er for tyk, kan du tilsætte mere vand. Er den derimod for tynd, kan du koge den ind til en passende konsistens. Hæld suppen gennem en sigte smag til med salt.

4. Hak og rist nødderne i smør på en pande, smag til med salt.

5. Smør havtasken med orangemarmelade og steg den nogle minutter på hver side. Skær den i fire stykker.

6. Sigt vandet fra de jordskokkeskiver du har gemt, og vend med appelsinskal. Skyl og hak persillen og drys den på sammen med hasselnødderne.

7. Anret den varme suppe med jordskokkeskiver, et stykke havtaske og drys med kaffebønner.

Anbefalet til dig