Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på karrysuppe med hvid fisk og savoykål
Foto: Line Thit Klein Karrysuppe med hvid fisk og savoykål

Opskrift på karrysuppe med hvid fisk og savoykål

Karrysuppe med hvid fisk og savoykål

En nem og dejlig måde at servere fisk på, der er inspireret af det asiatiske køkken.

35 minutter
Print
4

2 spsk olie
1 spsk mild karry
1 stor eller to små porrer, renset og skåret i skiver
1 fed hvidløg, finthakket
4 cm citrongræs, finthakket
1 ltr god hønsebouillon
1 spsk Fish Sauce
salt og peber
ca. 600 g hvid fisk
1 halvt savoykål eller spidskål

Tilbehør: ris

Sådan laver du karrysuppe

Varm olien op i en sauterpande, og lad karryen brænde af. Den skal brune let, men må ikke tage for meget farve, så rør jævnligt.

Tilsæt porre, hvidløg og citrongræs, og lad grøntsagerne svitse i karryen et par min.
Tilsæt hønsebouillon og kokosmælk. Smag suppen til med Fish Sauce, salt og peber. Læg fisken ved og lad den pochere i den simrende suppe. Vend den undervejs. Når kødet er hvidt og fast, er den færdig.

Skær kålen i helt tynde strimler og tilsæt den et par minutter før servering til retten. Så dampes den i suppen og bevarer lidt bid.


Se også opskrift på Marrokansk kylling.

Se, hvad vi ellers skriver om: Karrysuppe, Fisk, Kål, Suppe, Asiatisk mad og Hovedret