Kartoffel-sellerigratin
Ingredienser
1 selleriknold, ca. 350 g
¾ kg bagekartofler
salt, groftkværnet peber
1 tsk friskreven muskatnød
75 g fintreven Grottelagret Gruyère
ca. 7 dl sødmælk.
Sprød salat:
½ fast iceberg i tern
1 snittet rødløg
2 udkernede, snittede cox orangeæbler.
Dressing:
1 spsk olivenolie
1 spsk honning
2 spsk æbledike.
Servering:
300 g brød.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:650 Kcal
-
Fedt:25 %
-
Protein:16 %
-
Kulhydrat:59 %
Sådan gør du
Skræl selleri og kartofler, del sellerien et par gange og snit begge dele i papirtynde skiver. Brug evt. en køkkenmaskine.
Læg kartoffel- og selleriskiver lagvis i en bradepande af metal (35 x 25 cm) beklædt med bagepapir. Drys salt, peber, muskatnød og ost mellem lagene, hæld mælken over og sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader 30-40 minutter, til kartofler og selleri er møre.
Salat: Bland iceberg, rødløg og æble. Rør dressingen sammen og smag den til, før den blandes med salaten.
Ved serveringen skæres gratinen i passende stykker og serveres med salat og brød.