Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
500 g kastanjer
½ l mælk
2 æg
2 tsk citronskal (fintrevet)
3 spsk mel
1 tsk bagepulver
2 spsk sukker
¼ tsk salt
smør til stegning
Æblemos:
4 madæbler
1 kanelstang
2-3 spsk sukker
- Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min. Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
- Læg dem i en gryde med mælk og kog dem møre i ca. 20 min. Blend kastanjer og mælk til en puré og tilsæt æg, citronskal, sigtet mel og bagepulver, sukker og salt.
- Bag dejen som tykke pandekager (12- 16 stk.) og servér dem lune med æblemos.
- Æblemos: Skræl æblerne og skær dem i grove stykker. Læg dem i en gryde med en kanelstang og ½ dl vand. Kog dem under låg i ca. 8 min., til de er helt møre.
- Tag kanelstangen op og rør æblerne til en mos sammen med sukkeret. Hæld mosen i en skål og lad den køle af.