Kastanjepandekager med æblemos
SPONSORERET indhold

Kastanjepandekager med æblemos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre pandekager med kastanjer - serveret med skøn hjemmekogt æblemos.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
29. sep. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
500 g kastanjer
½ l mælk
2 æg
2 tsk citronskal (fintrevet)
3 spsk mel
1 tsk bagepulver
2 spsk sukker
¼ tsk salt
smør til stegning
Æblemos:
4 madæbler
1 kanelstang
2-3 spsk sukker

  1. Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min. Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
  2. Læg dem i en gryde med mælk og kog dem møre i ca. 20 min. Blend kastanjer og mælk til en puré og tilsæt æg, citronskal, sigtet mel og bagepulver, sukker og salt.
  3. Bag dejen som tykke pandekager (12- 16 stk.) og servér dem lune med æblemos.
  4. Æblemos: Skræl æblerne og skær dem i grove stykker. Læg dem i en gryde med en kanelstang og ½ dl vand. Kog dem under låg i ca. 8 min., til de er helt møre.
  5. Tag kanelstangen op og rør æblerne til en mos sammen med sukkeret. Hæld mosen i en skål og lad den køle af.