Kerneboller
SPONSORERET indhold

Kerneboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tag hul på det nye år ved at bage nogle lækre og sunde kerneboller, der tilmed er velegnede at gemme i fryseren, så du har sundt morgenbrød eller en lækker frokostbolle lige ved hånden.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
18. dec. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
15 stk.

Ingredienser

Kerneboller


6 dl vand
100 g knækkede rug- el. hvedekerner
100 g havregryn
50 g solsikkekerner
1½ tsk. salt
1 spsk. olie
25 g gær
150 g durumhvedemel
ca. 400 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
1 dl hakkede solsikkefrø

  1. Kom vand, kerner, havregryn og solsikkekerner i en gryde, og kog det op under omrøring. Lad det småkoge 2-3 min. Afkøl grøden 1 time. Kom grøden i en skål. Rør salt, olie og gær i. Tilsæt durumhvedemel og hvedemel, og rør dejen 5-10 min. (gerne på køkkenmaskine). Dejen skal være fugtig og lidt klistret. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time.
  2. Form dejen til boller, og læg dem på en bageplade. Lad dem efterhæve 20 min. under et klæde. Pensl med sammenpisket æg, og drys med hakkede solsikkekerner. Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.