Kold avocadosuppe med rejer og kuvertboller
SPONSORERET indhold

Kold avocadosuppe med rejer og kuvertboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav en kold suppe med avocado og top med lækre rejer. Server boller som tilbehør, og du har en let og lækker frokost.

Af: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
28. feb. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1 time og 30 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Suppen er ikke fryse-egnet
Bollerne er fryse-egnede

Avocadosuppe:
3 modne avocadoer
200 g rejer (pillede, afdryppede eller evt. optøede)
2 dl tør hvidvin (eller kold grønsagsbouillon, hvis der er børn eller gravide)
2-3 tsk citronsaft
evt. koldt vand
ca. 1 tsk salt
friskkværnet peber
2 tsk purløg (fintklippet)
1 stor håndfuld frisk dild (små buketter)

Kuvertboller:
25 g gær
2½ dl mælk
25 g smør (smeltet)
1 tsk groft salt
1 tsk sukker
ca. 425 g hvedemel
1 æg (sammenpisket)
Drys:
flagesalt

  1. suppen så tæt på serveringstidspunktet som muligt. Skræl avocadoerne og fjern stenene.
  2. Blend til cremet og tilpas tyk konsistens med hvidvin eller grønsagsbouillon, citronsaft og evt. vand.
  3. Smag til med salt og peber. Hæld det i portionsskåle og fordél rejerne i dem. Drys med purløg og dild.
  4. Servér suppen med kuvertboller:
  5. Smuldr gæren i lidt af mælken og kom resten af mælken og smørret i.
  6. Tilsæt salt og sukker og rør mel i, til dejen er så fast, at den kan æltes.
  7. Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
  8. Form 10-12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  9. Lad bollerne hæve i ca. 30 min. Pensl med æg og drys med salt.
  10. Bag ved 225 grader i ca. 15 min., til bollerne er gyldne.