SPONSORERET indhold
Lagkage med jordbær og nougatcreme
Skøn lagkage med jordbær og nougatcreme, der er perfekt til alle festlige lejligheder!
15 personer
Ingredienser
Bunde:
6 æg
250 g sukker
150 g smeltet smør
2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
200 g hvedemel
1 tsk. hjortetaksalt
Desuden:
1 dl Contreau eller appelsinsaft
Desuden:
1 portion nougatcreme (se boksteksten her på siden)
300 g jordbær
½ l piskefløde
200 g ribsgelé
Sådan gør du:
- Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Pisk smør i. Tilsæt citronskal. Vend hvedemel og hjortetaksalt i.
- Lav 3 forme 25x30 cm af 3 stykker bagepapir. Hjørnerne kan klipses sammen med en klipsemaskine.
- Fordel dejen i formene.
- Bag bundene en ad gangen ca. 8 min. ved 200 gr., til de er gyldne og gennembagte.
- Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene, fjern forsigtigt bagepapiret, de er bagt på.
- Læg en kagebund på et lagkagefad, og dryp med 2 spsk. Contreau. Fordel halvdelen af nougatcremen på den ene lagkagebund. Læg den anden bund over, og gentag processen.
- Læg den sidste bund over, og dryp med Contreau.
- Skyl og nip jordbærrene. Halver dem. Pisk fløden til skum, og kom det i en sprøjtepose med stjernetylle.
- Pynt kagens top som et dannebrogsflag med jordbær og flødeskum. Lav også en kant med resten af flødeskummet.
- Smelt geléen i en lille gryde. Hæld forsigtig gelé over hvert jordbær.
Blød nougatcreme
Denne lækre creme er nem at lave, og kan bruges både i lagkager og som fyld i medaljer og vandbakkelser. Til en stor lagkage
300 g blød nougat
½ liter piskefløde
- Kog fløden op. Tag gryden fra varmen. Smelt blød nougat heri.
- Afkøl blandingen tildækket i køleskab mindst 4 timer eller natten over.
- Pisk blandingen til creme med en håndmikser.