Lagkage med rabarber
Foto: Martin Dyrløv

Lagkage med rabarber

Denne lagkage med rabarber er inspireret af "Bedstefars skæg". Marengsen er pisket med rabarbersirup og de to kager er lagt sammen med rabarberkompot.

printer Print
clock en time
plate 1 kage til 10 personer

Rabarberkompot og -sirup:

650 g rabarber
200 g sukker
½ stang vanilje

Kager:

250 g blødt smør
250 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
¼ tsk. salt
4 æggeblommer
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 dl mælk

Rabarbermarengs:

4 æggehvider
1 knsp. salt
125 g flormelis
ca. 1 dl rabarbersirup
evt. rød eller lyserød farve

Sådan gør du

  1. Rabarberkompot: Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Bland 500 g rabarber, 125 g sukker, vaniljekorn i en gryde, og varm op under låg til rabarberne safter.
  2. Tag låget af, og kog kompotten ved svag varme i ca. 8 min. Afkøl.
  3. Rabarbersirup: Kog 150 g rabarber med 75 g sukker, vaniljestang og ¼ liter vand i 15 min.
  4. Si saften (bland frugten fra sien i kompotten), og kog saften ind til sirup i ca. 20 min.
  5. Kager: Pisk smør, sukker, vaniljesukker og salt cremet med en håndmikser i 2-3 min. Pisk æggeblommerne i én ad gangen.
  6. Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
  7. Bred dejen ud i 2 smurte og sukkerdryssede springforme (22-24 cm). Bag kagerne ved 160 grader varmluft i ca. 25 min. Tjek med et træspyd, at kagerne er gennembagte.
  8. Rabarbermarengs: Pisk æggehviderne stive med salt, og pisk sigtet flormelis i lidt ad gangen, til det bliver en blank marengs. Pisk rabarbersiruppen i lidt ad gangen, og tilsæt evt. en smule farve.
  9. Fordél rabarbermarengs på de to kager, og bag dem i yderligere 12-15 min., til marengsen er let gylden. Afkøl.
  10. Læg de to kager sammen med rabarberkompot. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Kage, Marengs, Lagkage og Bageopskrifter