
Skøn opskrift: Lagkage a la bedstefars skæg
Denne lagkage med rabarber er inspireret af "Bedstefars skæg". Marengsen er pisket med rabarbersirup og de to kager er lagt sammen med rabarberkompot.
preparation
Total: en time
plate
1 kage til 10 personer
Ingredienser
Rabarberkompot og -sirup:
650 g rabarber
200 g sukker
½ stang vanilje
Kager:
250 g blødt smør
250 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
¼ tsk. salt
4 æggeblommer
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 dl mælk
Rabarbermarengs:
4 æggehvider
1 knsp. salt
125 g flormelis
ca. 1 dl rabarbersirup
evt. rød eller lyserød farve
Sådan gør du
- Rabarberkompot: Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Bland 500 g rabarber, 125 g sukker, vaniljekorn i en gryde, og varm op under låg til rabarberne safter.
- Tag låget af, og kog kompotten ved svag varme i ca. 8 min. Afkøl.
- Rabarbersirup: Kog 150 g rabarber med 75 g sukker, vaniljestang og ¼ liter vand i 15 min.
- Si saften (bland frugten fra sien i kompotten), og kog saften ind til sirup i ca. 20 min.
- Kager: Pisk smør, sukker, vaniljesukker og salt cremet med en håndmikser i 2-3 min. Pisk æggeblommerne i én ad gangen.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen skiftevis med mælken.
- Bred dejen ud i 2 smurte og sukkerdryssede springforme (22-24 cm). Bag kagerne ved 160 grader varmluft i ca. 25 min. Tjek med et træspyd, at kagerne er gennembagte.
- Rabarbermarengs: Pisk æggehviderne stive med salt, og pisk sigtet flormelis i lidt ad gangen, til det bliver en blank marengs. Pisk rabarbersiruppen i lidt ad gangen, og tilsæt evt. en smule farve.
- Fordél rabarbermarengs på de to kager, og bag dem i yderligere 12-15 min., til marengsen er let gylden. Afkøl.
- Læg de to kager sammen med rabarberkompot.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Kage, Marengs, Lagkage og Bageopskrifter
Få vores NYHEDSBREV: