Marmorkage
SPONSORERET indhold

Lækker marmorkage

Marmorkagen er perfekt at tage med på årets første picnic!

Foto: Columbus Leth
11. apr. 2016 | Opskrift | BoligLiv


MARMORKAGE

(8-10 pers.)

250 g smør + lidt til formen
250 g sukker
4 æg
220 g hvedemel
50 g god mørk chokolade,mindst 60 % kakao, finthakket
2 spsk. kakaopulver, gerne Valrhona
50 g økologiske tørrede abrikoser, hakkede

1. Forvarm ovnen til 180 grader/varmluft. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker, til det er skummende og luftigt.

2. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør grundigt mellem hver gang. Sigt melet i, og rør det sammen til en blød, ensartet dej.

3. Del dejen i to halvdele, og kom dem i hver deres skål. Tilsæt chokolade og kakao i den ene skål, og rør dejen godt sammen. Rør abrikoserne i dejen i den anden skål. Smør en 1½ l bageform.

4. Hæld chokoladedejen i den smurte form. Sørg for, at den er jævnt fordelt i hele formen. Hæld derefter abrikosdejen ovenpå, og spred også den jævnt ud. Tag en paletkniv, og stik den helt ned i bunden af formen,
og træk den skråt op, så der dannes en hvirvel inde i kagen. Gentag tre forskellige steder i dejen.

5. Bag kagen i 1 time. Stik en kødnål ned midt i kagen – hvis der ikke hænger dej ved, er den færdig. Ellers bag den i yderligere 5 minutter eller mere, og tjek igen. Lad kagen køle ned i formen, og server den kold.


► SE OGSÅ: Hindbær-marmorkage

► SE OGSÅ: Marmoreret banankage

► SE OGSÅ: Marmorkage med syltet appelsinskal