Laks i net af butterdej
SPONSORERET indhold

Laks i net af butterdej

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dekorativ lakseservering, der er meget nemmere at lave, end den ser ud til.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
12. aug. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers.)

Ingredienser

4 plader butterdej
4 friske eller optøede lakseportioner
fintrevet skal af ½ citron
salt og peber
æggehvide til pensling
små salater til anretning

  1. Tø dejen op på et viskestykke, og pensl den med sammenpisket æggehvide. Skær 4-5 cm lange slidser med ca. 5 mm mellem slidserne og rækkerne i hver butterdejsplade. Slidserne skæres forskudt for hinanden, brug gerne en hobbykniv til formålet.
  2. Fjern evt. lakseskind, og fold den tynde ende af kødet ind under midten. Læg lakseportionerne på bagepapir med passende afstand.
  3. Læg butterdejen over fisken, idet du trækker den, sådan at slidserne åbner sig til et net. Fold dejen ned langs kanten af fisken, og skær overflødig dej væk. Bag det hele højt i ovnen i ca. 15 min. ved 210 gr., eller til ”nettet” er gyldent og puffet. Anret med citronbåde og skyllet babysalat.