Laks i thailandsk karry
Foto: Martin Dyrløv Den bedste røde karry med laks.

Laks i thailandsk karry

Prøv en krydret rød karrysovs med nogle saftige stykker frisk laks. Det smager skønt, og er nemt med en færdigkøbt rød karrypasta. Nyd med friskkogte ris.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 20 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 5 minutter
plate 4 personer

  • 600 g laksefilet

Sovs:

  • 2 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stilk citrongræs
  • 2 spsk. olie
  • 2-4 tsk. rød karrypasta (Thailandsk)
  • 4 dl fiske- eller hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. fishsauce (eller soja)
  • 1-2 tsk. rørsukker (eller farin)
  • 1 lime
  • 200 g cherrytomater
  • 1 bundt forårsløg

Tilbehør:

  • 300 g jasminris
  • 400 g grønne bønner, broccoli eller aspargesbroccoli
  • evt. thaibasilikum eller koriander

Sådan gør du:

  1. Sovs: Pil hvidløgsfeddene, skræl ingefæren, og pil de yderste træede blade af citrongræssen. Hak det hele fint – brug gerne en hurtighakker.
  2. Varm en wok eller dyb stegepande med olie, og steg karrypasta, hvidløg, ingefær og citrongræs i 1-2 min.
  3. Tilsæt bouillon og kokosmælk, og kog sovsen igennem i 10 min. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med fishsauce eller soja, sukker eller farin og limesaft.
  4. Skær skindet af laksen, skær den i 8 stykker, og krydr med salt og peber. Læg laksstykkerne i sovsen, og lad dem simre ved svag varme i ca. 5 min.
  5. Tilsæt halve cherrytomater og fintsnittede forårsløg, og varm i 1 min.
  6. Server med kogte ris, dampede grøntsager og evt. friske basilikum- eller korianderblade.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tips:

  • Dosér karryen efter din smag – med 2 tsk. bliver sovsen krydret men ikke stærk.
  • Du kan også lægge laksestykkerne på en bageplade med bagepapir. Stænk dem med olie, og bag dem ved 180 grader i 5-8 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Laks, Thailand, Aftensmad og Hovedret