Laks i thailandsk karry
SPONSORERET indhold

Laks i thailandsk karry

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv en krydret rød karrysovs med nogle saftige stykker frisk laks. Det smager skønt, og er nemt med en færdigkøbt rød karrypasta. Nyd med friskkogte ris.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
13. okt. 2022 | Mad | Hjemmet
4 personer | Total: en time, 5 min | Arbejdstid: 45 min

Ingredienser

  • 600 g laksefilet

Sovs:

  • 2 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stilk citrongræs
  • 2 spsk. olie
  • 2-4 tsk. rød karrypasta (Thailandsk)
  • 4 dl fiske- eller hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. fishsauce (eller soja)
  • 1-2 tsk. rørsukker (eller farin)
  • 1 lime
  • 200 g cherrytomater
  • 1 bundt forårsløg

Tilbehør:

  • 300 g jasminris
  • 400 g grønne bønner, broccoli eller aspargesbroccoli
  • evt. thaibasilikum eller koriander

Sådan gør du:

  1. Sovs: Pil hvidløgsfeddene, skræl ingefæren, og pil de yderste træede blade af citrongræssen. Hak det hele fint – brug gerne en hurtighakker.
  2. Varm en wok eller dyb stegepande med olie, og steg karrypasta, hvidløg, ingefær og citrongræs i 1-2 min.
  3. Tilsæt bouillon og kokosmælk, og kog sovsen igennem i 10 min. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med fishsauce eller soja, sukker eller farin og limesaft.
  4. Skær skindet af laksen, skær den i 8 stykker, og krydr med salt og peber. Læg laksstykkerne i sovsen, og lad dem simre ved svag varme i ca. 5 min.
  5. Tilsæt halve cherrytomater og fintsnittede forårsløg, og varm i 1 min.
  6. Server med kogte ris, dampede grøntsager og evt. friske basilikum- eller korianderblade.

Anbefalet til dig