Mandarintrifli med honningristet rugbrød og kanelcreme
SPONSORERET indhold

Mandarintrifli med honningristet rugbrød og kanelcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du en drøm af en syrligsød dessert med masser af julesmag fra citrusfrugter og kanel.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
16. dec. 2013 | Mad | ALT for damerne
8

Ingredienser

Honningristet rugbrød:
300 g rugbrød
150 g mandler
4 spsk honning
8-10 mandariner
2 appelsiner, saften herfra

Kanelcreme:
2 dl piskefløde
250 g mascarpone
1-2 spsk honning
1 mandarin, saft og skræl heraf
3-4 spsk appelsinsaft
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme (kan udelades)

Sådan gør du:

Rugbrød:
Sæt ovnen på 200 grader. Skær rugbrødet i tern, og hak mandlerne groft. Vend rugbrød og mandler med honning, og fordel blandingen på en bageplade. Bag rugbrød og mandler sprødt i ovnen 8-10 min. Køl af. Skræl mandarinerne, og hak dem mellemfint. Sørg for at opsamle saften. Vend mandarinerne i deres egen saft samt appelsinsaften.

Creme:
Pisk alle ingredienser sammen til en tyk creme, og smag til. Anret triflien lagvis med rugbrød i bunden, mandarinstykker og -saft i midten og creme på toppen.

PRØV OGSÅ: Æble-solbær-gløgg med varme krydderier og lette julesnacks

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter